Concert pascal
MOPAN Suceava

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar, preşedinte al PSD Rădăuţi, a declarat ieri că programul de dezvoltare al municipiului Rădăuţi trebuie să pornească de la o relaţie corectă între Primărie şi locuitorii oraşului.
„Prea mult timp Primăria nu a soluţionat problemele cu care locuitorii se confruntă zi de zi şi a fost opacă la nevoile oamenilor”, a precizat Nistor Tatar.
Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a subliniat că din acest motiv are în vedere ca activitatea din Primărie să se bazeze pe profesionalismul funcţionarilor şi pe respectarea legislaţiei.
„Cetăţeanul şi nevoile lui sunt cele care trebuie să fie în centrul atenţiei, iar din acest motiv, pentru a veni în sprijinul locuitorilor, în Primărie va fi înfiinţat un Ghişeu Unic informatizat care va prelua toată problematica şi o va distribui spre soluţionare compartimentelor specializate. Cetăţeanul va fi informat în cât timp va putea afla răspunsul, iar ulterior i se va aduce la cunoştinţă modul în care s-a soluţionat respectiva cerere”, a precizat Nistor Tatar.
El a mai adăugat că, mai mult, pentru că este nevoie de mai mulţi specialişti, se impune perfecţionarea a cel puţin cinci funcţionari în managementul proiectelor, subliniind că în calitate de primar va reorganiza instituţional activitatea structurilor Primăriei în baza noilor concepte de management performant, iar toate serviciile vor fi informatizate.
De asemenea, Nistor Tatar a mai precizat că şi pagina de internet a Primăriei va deveni o interfaţă cu cetăţeanul urmând ca toate deciziile şi hotărârile să fie publicate mai întâi spre consultare şi apoi, după aprobare, în forma finală.
„Pentru că se impune o administrare participativă, programul meu prevede şi înfiinţarea de comisii consultative ale societăţii civile în paralel cu comisiile de specialitate ale Consiliului local. Astfel, pentru fiecare proiect de hotărâre de Consiliu local, comisiile consultative vor putea aduce amendamente care să fie preluate şi discutate de comisiile de specialitate ale Consiliului Local”, a declarat Nistor Tatar.
Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi a mai spus că deschiderea Primăriei va fi totală şi că va analiza cu locuitorii modul de realizare a debirocratizării astfel încât relaţia dintre Primărie şi cetăţean să fie mereu îmbunătăţită.
„Pentru că cetăţenii trebuie să ştie ce se întâmplă permanent cu banii publici, pe site-ul Primăriei va fi realizată o secţiune specială în care, în fiecare zi, vor fi publicate toate facturile achitate, de la achiziţia de creioane până la decontarea lucrărilor la drumuri”, a încheiat candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava