MOPAN Suceava

NN Pensii [1]administrează direct activele nete din conturile de Pilon II ale celor peste 2 milioane de participanți la fondul NN, în valoare totală de peste 31 de miliarde de leila finalul lunii martie 2022[2], reprezentând aproape 35% din piață, conform datelor Autorității de Supraveghere Financiară.

NN Pensii activează pe piața pensiilor administrate privat din România încă de la lansare, în 2007, și este un investitor semnificativ pe termen lung care urmărește să maximizeze economiile pentru pensieale participanților săi. Acest lucru înseamnă strategii de investiții prudente și responsabile, în limitele prevăzute de legislația specifică aplicabilă Pilonului II, cu obiectivul să asigure o evoluţie sustenabilă a valorii conturilor.

NN Pensii face parte din NN Group, compania internațională de servicii financiare cu o istorie de peste 175 de ani și prezență puternică în 11 țări, listată la bursa Euronext din Amsterdam din 2014. În România, NN Group oferă asigurări de viață și de sănătate și pensii facultative prin NN Asigurări de Viață, pensii private obligatorii prin NN Pensii și asigurări de locuinţă prin NN Asigurări și intermediere de credite ipotecare prin NN Lease.

În data de 11 aprilie 2022, NN Group a finalizat vânzarea companiei de management al investițiilor NN Investment Partners în toate ţările în care operează, inclusiv România. Ca urmare a tranzacției, NN Investment Partners este deținută integral de Goldman Sachs Group, Inc. și continuă să funcționeze independent de NN. Celelalte companii din NN România rămân parte a NN Group, fără legătură cu tranzacția.

Mai departe, colaborarea NN Group cu NN Investment Partners continuă printr-un parteneriat strategic pe o perioadă de zece ani prin care NN Investment Partners și Goldman Sachs Asset Management vor continua să asigure servicii de administrare a investițiilor pentru NN Group. Pentru clienții NN din România, aceste servicii se referă exclusiv la administrarea activelor pentru asigurările de tip unit-linked.

Pentru participanții la Fondul de Pensii Administrat Privat NN nu se schimbă nimic. NN Pensii continuă să fie parte din NN Group și să administreze direct economiile pentru pensie ale participanților, la fel ca până acum.

Pilonul II garantează românilor contribuțiile nete

Sistemul de pensii private obligatorii Pilon II este gândit și riguros reglementat pentru a proteja economiile participanților. Românii au garanția că, atunci când vor ieși la pensie, vor primi cel puțin suma contribuțiilor istorice nete. Pentru a putea oferi o astfel de garanție, administratorii constituie provizioane și contribuie cu sume importante către Fondul de Garantare a Drepturilor din Sistemul Pensiilor Private, ambele aducând o siguranţă suplimentară pentru economiile de pensie ale românilor.În același timp, există o separare juridicăși patrimonială foarte clară între banii din conturile de pensie ale participanților și banii administratorului așa încât economiile pentru pensie ale oamenilor să nu fie afectate indiferent de situația administratorului.

[1] Fond: Fondul de Pensii Administrat Privat NN; Administrator: NN Pensii Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA, Bucureşti, Sector 5, Str. Costache Negri, Nr.1-5, et. 2-3 – www.nn.ro; Depozitar: BRD Groupe Societe Generale SA

[2] Notă: Performanţele anterioare nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava