Concert pascal
MOPAN Suceava

Cazurile de hepatită de la Mironu au ajuns, miercuri, la 8, iar autoritățile sanitare intensifică măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor. Asta, în condiţiile în care în judeţ s-au înregistrat în ultimul timp focare similare, în comunități unde condiţiile igienice sunt precare.
”Specialiștii din cadrul compartimentului de epidemiologie de la DSP au în atenție monitorizarea evoluției cazurilor de hepatită acută virală care apar în localitatea Mironu, din comuna Valea Moldovei. Vorbim, în prezent, de un focar comunitar, ținînd cont că bolnavii au vîrste mici, cuprinse între 2 și 11 ani. Nu este încă constituit un focar în școală. Atenția și măsurile noastre de prevenție sunt același, avînd în vedere că în această vară, pe teritoriul județului, au mai evoluat asemenea focare, în comunități în care condițiile de igienă sunt precare. Concret, vom interveni cu vaccinarea contacților cazurilor de boală, am distribuit deja cantități suplimentare de substanțe dezinfectante în școală. Școala din Mironu nu este autorizată sanitar. În colaborare cu medicul de familie din comună vom supraveghea clinic copiii pentru a depista în timp util apariția unor eventuale alte cazuri”, a declarat dr. Cătălina Zorescu, director adjunct DSP Suceava.

De la începutul lunii septembrie, DSP are în evidență un număr de 6 cazuri, iar în cursul zilei de miercuri, 8 octombrie, au mai fost internați doi copii. Prin urmare, focarul de la Mironu este în evoluție.
În ce privește focarul de la Burla, nu au mai apărut cazuri în ultimul timp, totuși, procedurile medicale specifice impun DSP să supravegheze timp de o lună comunitatea respectivă și de aceia încă nu declară închis focarul. La Burla s-au îmbolnăvit 12 copii cu vârste între cinci şi 12 ani.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava