MOPAN Suceava

Deși suntem în plină pandemie de coronavirus la Primăria comunei sucevene Cornu Luncii activitatea se desfășoară ca în vremurile bune cu eficiența scontată. ”Fabrica de proiecte” funcționează la capacitate maximă, Cornu Luncii fiind comuna cu cele mai multe proiecte de dezvoltare implementate sau aflate în derulare.  ”Ca întotdeauna am fost în frunte, suntem și vom fi. Asta înseamnă că avem în primul rând o echipă. Muncim foarte mult. În afară de ceea ce trebuie să facem zi de zi să deservim populația noi lucrăm la proiecte pentru dezvoltare”, a  declarat primarul Gheorghe Fron.

El a arătat că recent a fost la București unde a încheiat un contract de finanțare pentru modernizarea unui kilometru de drum în satul Păiseni. Investiția în valoare de 750.000 de lei se realizează prin GAL ”Confluențe Nordice”, structură din care fac parte 10 unități administrativ teritoriale din zona Gura Humorului.

Proiect de 20 de milioane de euro pentru alimentarea comunei cu gaz metan

”Lovitura” va fi data în aceste zile când va fi depus la Ministerul Fondurilor Europene un proiect estimat la 20 de milioane de euro. Este vorba de alimentarea cu gaz metan a celor 7.732 de locuitori ai comunei Cornu Luncii și ai satelor componente. Proiectul va fi realizat în parteneriat cu comuna Rădășeni. ” Suntem pe ultima sută de metri.  Mai avem de luat un aviz două și apoi depunem proiectul care va fi finanțat din fonduri europene pe programul POIM. Proiectul îl facem împreună cu Rădășeniul acolo unde este un primar cu care ne înțelegem foarte bine, un om destoinic. La proiectele cu finanțare europeană lucrurile merg mai greu pentru că sunt proceduri mai complicate”, a spus Fron. El a adăugat că a depus în vederea finanțării tot cu fonduri europene un proiect care vizează achiziționarea de tablete și echipamente IT pentru învățământul online arătând că pentru copiii săraci Primăria a cumpărat deja tablete cu bani de la bugetul local. Gheorghe Fron a mai spus că un alt proiect depus recent de Primăria Cornu Luncii se referă la modernizarea iluminatului în toată comuna prin implementarea unui sistem de iluminat inteligent.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava