Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi noile destinații posibile de pe Aeroportul Ștefan cel Mare către mai multe orașe din șase țări ale Europei. Gheorghe Flutur a declarat în cadrul unei conferințe de presă că cele mai solicitate și viitoarele destinații posibile pentru cursele aeriene din Suceava sunt spre Torino – Italia, Barcelona, Madrid și Valencia – Spania, Paris – Franța, Bruxelles – Belgia, Berlin și Dortmund – Germania și Dublin în Irlanda. Flutur a precizat că aceste destinații au reieșit dintr-un studiu de impact pe care administrația județeană l-a realizat pentru extinderea Aeroportului „Ștefan cel Mare”. El a arătat că după finalizarea acestui studiu, Consiliul Județean Suceava a aprobat în ședința de ieri alocarea sumei de 135.000 de lei pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru extinderea terminalului de pasageri, dar și pentru amenajarea unui terminal pentru transportul cargo.

Președintele CJ Suceava a subliniat faptul că la aeroportul Suceava sunt necesare investiții pentru extinderea terminalului, în condițiile în care Tarom a anunțat suplimentarea curselor spre București, dar în același timp se așteaptă deschiderea de noi curse externe, iar o companie aeriană intenționează să deschidă o bază proprie la Suceava, toate acestea ducând la creșterea numărului de pasageri.
„Am aprobat astfel, începerea studiului de fezabilitate pentru extinderea terminalului. Din toate cercetările și studiile reiese faptul că în ultima perioadă, în 2016 comparativ cu 2015, traficul aerian a crescut cu 24% în România. Mai mult, una dintre cele mai mari creșteri a fost înregistrată în Regiunea de Nord-Est”, a explicat președintele CJ Suceava. El a arătat că în cursul anului trecut pe Aeroportul Ștefan cel Mare au fost procesați 57.000 de pasageri, iar estimarea pentru anul acesta este de 223.000 de pasageri. Gheorghe Flutur a precizat că din studiu a reieșit faptul că două treimi din numărul pasagerilor de la Suceava au folosit cursele externe, cei mai mulți alegând ca destinație Londra – 52,9%, apoi destinațiile din Italia – 34,7%, Antalya – 11,1%, diferența fiind pe cursele interne. „Tot din studiu realizat au reieșit și care sunt destinațiile viitoare posibile, din Italia, Spania, Franța, Germania, Belgia și Irlanda. Acum avem acest studiu pentru extinderea aeroportului și urmează să-l prezentăm Consiliului Concurenței pentru a ni se preciza care este schema de finanțare posibilă pentru realizarea investițiilor, astfel încât să ne încadrăm în reglementările europene și naționale”, a spus președintele CJ Suceava. El a mai explicată că după finalizarea studiului de fezabilitate, din care va reieși valoarea investiției, Consiliul Județean Suceava se va adresa Ministerului de Finanțe pentru a solicita aprobarea contractării unui împrumut în vederea extinderea terminalului pentru pasageri, dar și pentru construcția unui terminal cargo. ”Un terminal pentru transportul cargo este extrem de important pentru aeroport. Și asta pentru că cine va face primul un astfel de terminal ar avea de câștigat și se va poziționa în față pe această zonă”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, el a spus că până la extinderea terminalului a solicitat conducerii aeroportului dar și instituțiilor care asigură transferul pasagerilor să găsească soluții pentru recompartimentarea aerogării, astfel încât pentru a asigura noi fluxuri pentru plecări. Gheorghe Flutur a precizat că în acest sens deja au fost găsite soluțiile, urmând să fie amenajate două fluxuri pentru plecări. Astfel, pe lângă actualul spațiu de plecări, un alt flux pentru pasageri va fi amenajat la demisolul aerogării, acolo unde în momentul de față se află un salon de protocol. „În perioada următoare vom avea companii care vor veni să discute despre noi curse, una dintre acestea intenționând să lase la sol un avion”, a explicat Flutur, acest lucru însemnând deschiderea unei baze aeriene pe aeroportul sucevean.

În același timp, președintele CJ Suceava a declarat că în condițiile în care procedurile pentru amenajarea unui nou terminal ar putea să mai dureze, dar și că pentru perioada următoare se anunță o creștere a numărului de pasageri, una dintre soluții pentru a crește fluxurile de pasageri ar fi extinderea terminalului folosind containere provizorii. „Este o soluție provizorie, de avarie, la care au apelat și alte aeroporturi pentru a putea deservi fluxuri mari de pasageri. Și dacă numărul pasagerilor va crește, putem apela la astfel containere moderne, care vor fi închiriate pentru a amenaja noi fluxuri”, a declarat Gheorghe Flutur.

Noi destinații posibile din Suceava către Spania, Italia, Franța, Germania, Belgia și Irlanda au fost prezentate astăzi de Gheorghe Flutur, 7.8 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (8 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava