Vineri, 14 noiembrie 2014, începând cu ora 14:00, Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava a găzduit ședința Adunării Generale a Consiliului Județean al Elevilor Suceava (CJE) care a avut ca scop alegerea noului for de conducere pentru mandatul 2014-2015. Ședința prezidată de vicepreședintele CJE Suceava aflat încă în funcție, Rareș IONESCU, la care au participat și doamna Inspector pe Educație Permanentă, Tatiana VÎNTUR, și formatorul Consiliului Național al Elevilor(CNE), Mara Perța ȘOFRONA, a fost împărțită în trei momente. În partea de început a fost prezentat raportul de activitate al Biroului Executiv pentru mandatul 2013-2014, în partea a doua a avut loc procesul electoral propriu-zis, urmând ca în cea de-a treia parte să aibă loc o ședință cu membrii proaspăt aleși.

Cei 15 candidați la funcțiile de președinte, vicepreședinte, secretar sau la unul din cele 6 departamente, au avut, pe lângă aplicația online depusă pe Wedu.ro și dosarul fizic de candidatură, au avut de susținut un discurs constructiv de 5 minute, în cazul celor care candidau la președinție, respectiv 3 minute pentru vicepreședinție, secretariat sau director de departamente. Fiecare discurs a  fost urmat de sesiuni de întrebări din public.

La întâlnire au participat elevi și profesori, reprezentanți ai32 de licee din județ care, în urma exprimării votului secret, și-au desemnat reprezentanții. Pentru postul de președinte a fost ales Tudor GĂITAN (C.N. „Petru Rareș” Suceava) urmat de vicepreședinții Ciprian UNGUREANU (CNI „Spiru Haret” Suceava), Ciprian ALUPEI (LT „Ion Luca” Vatra Dornei), Rodica LĂZĂREAN (CN „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți), Ștefan DOMINTE (CN „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc). Noul secretar al CJE Suceava este Geanina ANGHEL de la Colegiul de Arte „Ciprian Porumbescu” Suceava.
De asemenea, responsabilii de departamente sunt următorii:

  • Sport și programe de tineret – Gabriela CALANCE (Colegiul Agricol „Andronic Motrescu” Rădăuți);
  • Comunicare și Relații publice – Veronica ALBU (C.N. „Petru Rareș” Suceava);
  • Cultură, Educație și Programe școlare – Ioana MUREȘ ( C.N. „Petru Rareș” Suceava);
  • Avocatul Elevului – Ana COTUN (C.N. „Nicu Gane” Fălticeni);
  • Concursuri Școlare și Extrașcolare – Feodora TICHANOV (Colegiul Tehnic Rădăuți);
  • Formare și Educație nonformală – Adrian PUHA (Colegiul Tehnic Rădăuți);
  • IT – Rareș IONESCU (C.N. „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc)

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava