MOPAN Suceava

Noii constructori ai şoselei de centură a Sucevei finalizează lucrările de asfaltare pe tronsonul dintre Pătrăuţi şi Şcheia, ultimele asfaltări urmând să se facă în cursul zilei de sâmbătă, în zona sensului giratoriu de pe DN 17, cunoscut ca „zidul morţii”. Lucrările la tronsonul al treilea al şoselei de centură au fost reluate la finalul săptămânii trecute, după ce companiile bucureştene Teotrans şi Straco au câştigat contractul pentru această investiţie. Reprezentatul firmei Teotrans, Tiberiu Ţebrean, a precizat că tronsonul trei al şoselei, cu o lungime de 5,7 kilometri este asfaltat în totalitate, ultimele lucrări fiind făcute în zona sensului giratoriu de la intersecţia dintre DN 2 şi centura Sucevei. Tiberiu Ţebrean a spus că în acelaşi timp au început şi lucrările pentru semnalizarea rutieră orizontală, prin trasarea marcajelor axiale. El a explicat că după asfaltarea în întregime a întregului tronson vor începe şi lucrările pentru asigurarea siguranţei circulaţiei, prin montarea parapeţilor de pe marginea drumu

lui, a indicatoarelor veriticale şi a stâlpilor de iluminat. „În perioada următoare ne vor veni vin materiale pentru semnalizarea verticală, asta însemnând stâlpii şi panouri de semnalizare, şi ele vor fi montate pe măsură ce ajung. În mod sigur va fi o semnalizare de nivel european. Iar de acum înainte lucrăm doar pentru siguranţa circulaţiei, la taluzări şi completări de acostamente”, a declarat Tiberiu Ţebrean. El a ţinut să precizeze că în situaţia în care condiţiile meteorologice vor fi favorabile, tronsonul şoselei de centură a Sucevei de la Pătrăuţi la Şcheia ar putea fi dat în folosiţă în maxim două-trei săptămâni.

Valoarea contractului semnat de cele două firme bucureştene este de 5,8 milioane de lei, fără TVA. Tronsonul trei al şoselei de centură a Sucevei are o lungime de 5,7 kilometri, fiind realizate 97% din lucrările prevăzute în proiect. În baza acestui contract, cele două firme din Bucureşti au asfaltat 4.000 de metri pătraţi, şi urmează să realizeze marcaje rutiere pe 11 kilometri, montarea de parapeţi pe 6,1 kilometri, montarea a 165 de stâlpi de iluminat, precum şi iluminarea intersecţiei dintre şoseaua de centură şi DN 2, dar şi a sensului giratoriu de la intersecţia cu DN 17, în zona „zidului morţii”.

Trebuie spus că în luna septembrie a acestui an, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a reziliat contractul pe care îl avea încheiat cu SC CF Iasi, compania care a câştigat iniţial licitaţia pentru construcţia şoselei de centură a Sucevei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava