MOPAN Suceava

Vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Norica Nicolai, a declarat ieri, la Suceava, că actualul Guvern nu îşi propune o schimbare de tip teritorial al României. Norica Nicolai a arătat că din punctul său de vedere, România nu are capacitatea economică pentru a se realiza o schimbare teritorială. „Cine foloseşte tema dezvoltării regionale, a schimbării structurilor de judeţe, a mutării deconcentratelor dintr-un judeţ în altul în raport de influenţele liderilor nu face decât să manipuleze public. Asta deoarece România nu îşi poate permite să facă în momentul de faţă lucruri pe picior, datorită dorinţei unui lider sau altul. Chestiunea asta este clar tranşată”, a precizat Nicolai. Ea a mai spus că nici Uniunea Europeană nu cere în mod expres reorganizarea teritorială a României, motiv pentru care şi în continuare „se va lucra” cu judeţele. Europarlamentarul PNL a arătat că probabil se va face o schimbare de tip teritorial, având în vedere că în România există foarte multe comune a căror viabilitate nu se mai justifică. „Avem comune cu 1.000 de locuitori, resursele financiare nu pot fi asigurate prin bugetele locale şi atunci va trebui să ne gândim să concentrăm populaţia în anumite zone, în aşa fel încât să ţintim şi investiţiile şi capacitatea de a promova resursele comunităţii”, a declarat Norica Nicolai.
Pe de altă parte, vicepreşedintele PNL a ţinut să precizeze că pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare nu a existat o dezbatere pe teme economice majore, „pentru că probabil datorită acestui mandat nefericit a lui Traian Băsescu am uitat să mai dialogăm în această ţară şi să facem schimburi de opinii”. Norica Nicolai a spus că atât Traian Băsescu, cât şi Alianţa România Dreaptă au impresia că monopolizează adevărul, situaţie care „ne-a dus la un dezastru economic”. Norica Nicolai a precizat că şi-ar fi dorit ca în această campanie electorală să fi existat dezbarteri pe tema prevederilor Codului Fiscal, sau despre cele 13.470 de legi şi Hotărâri de Guvern care sunt valabile în România. „Aş fi vrut o dezbatere despre accesul oamenilor la justiţie, dar nu am văzut-o. Pentru că la 13.470 de legi nu poţi cere cuiva să respecte legea. Aş fi vrut să discutăm despre modul în care informăm populaţia cu privire la o serie de prevederi legislative. Şi aş fi vrut să discutăm despre o reformă serioasă a justiţiei”, a declarat vicepreşedintele PNL.
Norica Nicolai a mai precizat că şeful statului, Traian Băsescu, dovedeşte clar că este în campanie electorală, transformându-se într-un agent electoral care încearcă „să-şi ducă formaţiunea politică în Parlament, ea fiind în momentul de faţă la limita intrării în Parlament”. Nicolai a arătat că deplânge calitatea dezbaterii electorale, precizând că nu este posibil ca într-un dialog electoral discursul să fie axat pe abordări „de tip grădină zoologică”. „Nu putem să venim şi să vorbim despre pisici, porci, sau nu ştiu ce fel de peşti într-o ţară în care veniturile sunt la pământ şi se vor degrada dacă lucrurile nu vor lua altă turnură din punct de vedere economic”, a declarat vicepreşedintele PNL.

 

Norica Nicolai a venit la Suceava pentru a susţine candidatura lui Alexandru Băişanu

Norica Nicolai s-a aflat ieri în Suceava pentru a susţine candidatura liderului liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu, pentru funcţia de deputat în colegiul nr. 1 Suceava. „Ca purtător de cuvânt al USL am ales să merg în acele locuri în care există încredere din partea mea în candidaţii pe care USL i-a propus. Şi la Suceava întotdeauna am avut încredere în Ştefan Alexandru Băişanu, în Radu Surugiu, un tânăr altfel decât pleiada de tineri din generaţia succesoare a ARD”, a explicat Norica Nicolai. Ea s-a aflat ieri în campanie elctorală alături de Alexandru Băişanu, în mai multe zone din Suceava, după care s-a deplasat la Câmpulung Moldovenesc pentru a face campanie alături de candidaţii USL din această zonă a judeţului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava