MOPAN Suceava

Vicepreședinta ALDE Norica Nicolai a găzduit miercuri la Parlamentul European al patrulea eveniment din acest mandat, dedicat uneia dintre temele specifice Comisiei de specialitate în cadrul căreia activează – reglementarea pescuitului sportiv la nivel european. Cu această ocazie, a fost lansat și un Forum de dezbatere pe tema pescuitului recreativ și mediului acvatic, care are ca scop oferirea unui cadru organizat Alianței Europeane a Pescarilor Sportivi (European Anglers Alliance) și partenerilor săi europeni pentru discutarea problemelor specifice acestui sector.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentat un proiect de dezvoltare din zona Deltei Dunării, arătându-se faptul că pescuitul recreativ poate fi o bună metodă de a gestiona resursele piscicole, dar și pentru a regenera zona, pentru a atrage investiții în zona rurală și pentru a crea noi locuri de muncă.

„Consider că pasiunile noastre pot deveni oportunități pentru crearea de noi locuri de muncă și dezvoltare economică. Sunt deja state care au bune practici și care au reușit să facă din pescuitul sportiv un promotor al dezvoltării rurale și turismului local. În acest sens, sunt foarte bucuroasă că partenerii participanți astăzi la eveniment au decis să mă numească președintă a acestui forum și îmi propun să îi determin, din această calitate, să participe activ la dezbaterile de la Bruxelles și Strasbourg pe tema pescuitului, fiindcă este un domeniu care este legiferat exclusiv de instituțiile europene. De asemenea, doresc să îi ajut pe pescarii sportivi din România să se organizeze mai bine, să atragă fonduri europene și să devină membri ai acestei mari familii europene”, a arătat liberala Norica Nicolai.

În altă ordine de idei, Jean-Claude Bel (EFTTA) a ținut să amintească faptul că în acest moment există 25 de milioane de europeni care practică pescuitul, ceea ce face din aceștia cea mai mare „circumscripție” din UE, motiv pentru care ei nu pot fi ignorați de instituțiile europene. De asemenea, Mike Heylin (EAA) a adăugat faptul că în fiecare an, la nivel european, sunt cheltuiți 25 miliarde de euro de către pescarii sportivi, care susțin în mod direct 437.000 de locuri de muncă, acesta fiind și motivul pentru care acest sector trebuie recunoscut și luat în considerare în viitoarele politici ale Comisiei Europene. Un alt punct de vedere a fost susținut de către Mark Owen (Trustul Pescarilor Sportivi), care a făcut o prezentare despre rolul pescarilor sportivi de „gardieni ai mediului acvatic”, dând în același timp mai multe exemple de proiecte ale unor organizații de pescuit, creat cu scopul integrării tinerilor sau persoanelor cu diverse handicapuri fizice sau mentale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava