MOPAN Suceava

Eurodeputata Norica Nicolai a aderat astăzi la Grupul ALDE, unde a fost primită cu aclamaţii de către colegii liberali şi felicitată pentru verticalitatea de care a dat dovadă. Ea a hotărât în acest fel să rămână alături de grupul politic european care sprijinit România şi PNL în momentele cele mai grele şi, în același timp, să respecte votul dat de români în 25 mai, care a fost un vot pentru ALDE şi pentru candidatul său la șefia CE, Guy Verhofstadt.

Cred că pentru un om politic este onorant să-şi urmeze drumul pe care electoratul i l-a dat şi mai puţin oportunismul şi un gen de comportament politic care nu au nimic a face cu voturile cetățenilor. Am ales această cale cu toate riscurile şi o voi urma: voi rămâne liberală până la capăt. Îmi pare rău că PNL, un partid de tradiţie, de istorie şi un partid care a marcat România în aceşti 23 de ani, n-a crezut de cuviinţă că este normal într-o democraţie europeană să urmezi votul electoratului şi mai puţin interesele legitime sau nu ale unor lideri politici„, a declarat la finalul ședinței de grup Norica Nicolai.

Eurodeputata liberală a mai precizat că a candidat la alegerile din 25 mai având sloganul „Cu demnitate în Europa” şi că hotărârea de azi a fost în concordanţă cu această promisiune făcută românilor.

Rămân liberală, indiferent ce se va întâmpla şi acest lucru este mai important pentru mine Mi-am susținut ataşamentul pentru liberalii europeni şi l-am declarat public la congresul PNL în care am cerut partidului să dea un vot pentru rămânerea în ALDE. Aş fi aşteptat la acel congres ca cineva să spună de ce trecem la doctrina creştin democrată, creştin socială, conservatorismul de ce sunt ele opţiuni pentru PNL. Unii n-au vrut, alţii n-au putut, foarte mulţi sunt convinsă că nu ştiau, dar ştiau un lucru – că trebuie întotdeauna să te atașezi celui mai puternic. Cred că acest tip de comportament trebuie să dispară din politica românească şi că trebuie să te ataşezi grupului din care faci parte ca viziune şi ca suport„, a argumentat Norica Nicolai decizia sa de astăzi.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava