• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Norica Nicolai a avut o serie de intervenții în cadrul Comisiei pentru Pescuit (PECH) a Parlamentului European, obținând în final sprijinul mai multor colegi eurodeputați, cu scopul de a bloca inițiativa Comisiei Europene de interzicere totală a pescuitului cu setci în derivă. Norica Nicolai a ales astfel să adopte poziția mai multor organizații de pescari din România, dar și din alte state europene, care i s-au adresat, explicându-i că o astfel de măsură ar afecta comunitățile ce depind tradițional de practicarea sezonieră a acestui tip de activitate.
„Pescuitul cu setci în derivă este o activitate sezonieră, de câteva luni pe an, de care depind comunități mici de pescari, ca de exemplu cei din zona Mării Negre. Nu cred că acesta este cel mai periculos tip de pescuit pentru mediu, dacă mă gândesc la pescuitul industrial practicat de unele state membre, ca Marea Britanie și Franța. Pentru Comisia Europeană este simplu să interzică total această practică, aducând ca argumente o serie de studii care nu m-au convins. Ceea ce este mai dificil, dar nu imposibil, este să aplicăm regulile pe care le avem deja cu privire la pescuitul ilegal, acordarea de ajutoare financiare pentru reprofesionalizarea pescarilor tradiționali, utilizarea inteligentă a banilor din Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime spre acest gen de activități”, a susținut vicepreședinta ALDE, care a venit cu ideea de a depune un amendament care să anuleze total propunerea Comisiei și care să o determine să refacă această inițiativă legislativă.
„Conform principiilor Politicii Comune pentru Pescuit, reglementarea, aplicarea și managementul resurselor se face la nivel regional. Ineficiența sau imposibilitatea autorităților de a aplica legile deja existente nu sunt scuze pentru interzicerea completă a unei activități. Când Italia și Franța au fost sancționate de către Curtea Europeană de Justiție pentru nerespectarea reglementărilor privind pescuitul cu setci în derivă, cele două state au luat măsuri administrative și legale, situația îmbunătățindu-se considerabil”, a mai arătat Norica Nicolai în pledoaria făcută în fața colegilor eurodeputați.
Norica Nicolai a atras deja atenția comisarului Karmenu Vella într-un schimb de opinii avut în luna ianuarie în cadrul Comisiei de pescuit că este necesară o reconsiderare a ideii de interzicere a pescuitului cu setci în derivă. Totuși, raportul PE se află în acest moment în dezbaterea Comisiei de specialitate, urmând ca în urma negocierilor între grupurile parlamentare, PECH să se pronunțe prin vot în luna aprilie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava