MOPAN Suceava

Guvernul a aprobat metodologia prin care se calculează drepturile salariale reglementate prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr.20/2016. Este vorba de stabilirea drepturilor salariale, începând cu august 2016, pentru personalul didactic de predare, de conducere, îndrumare și control și pentru personalul didactic auxiliar din învățământul de stat.
Actul normativ stabilește, pentru personalul didactic de predare din învăţământul preuniversitar, salariile de bază de care beneficiază începand cu luna august, salarii care includ salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ şi sporul de vechime în muncă pe gradaţii.
Normele metodologice clarifică, de asemenea, modul în care se calculează salariile de bază pentru personalul didactic de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar, incluzând salariile de încadrare aferente funcţiei, gradului didactic, tranşei de vechime în învăţământ, indemnizaţia de conducere şi sporul de vechime în muncă calculat la nivel maxim.
De asemenea, actul normativ aduce clarificări atât în ceea ce privește vechimea în învățământ, cât și salarizarea personalului didactic nou angajat.
Totodată, normele metodologice explicitează modul cum se stabilesc drepturile salariale pentru personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar, dar și pentru personalul didactic de predare, didactic auxiliar şi de conducere din învăţământul superior/universitar.
Guvernul a aprobat, în data de 8 iunie 2016, Ordonanța de Urgență nr.20, pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
Actul normativ a reprezentat rezultatul consultărilor în cadrul mai multor întâlniri cu reprezentanți ai tuturor familiilor ocupaționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava