MOPAN Suceava

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, a anunțat că cele două teze falsificate la Evaluarea Națională ale unui elev din orașul Salcea vor fi notate cu 1. „Am primit sesizarea procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava care au confirmat faptul că niciuna dintre cele două lucrări de la Evaluarea Naţională ale fiului primarului din Salcea nu-i aparţin adolescentului. În acest context, lucrările vor fi notate cu 1”, a declarat Amarandei. După notarea cu nota 1 a ambelor lucrări va fi recalculată media de admitere în clasa a IX-a, iar elevul va fi redistribuit în funcţie de noua medie. Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională, care are o pondere de 75 la sută şi media generală de absolvire a claselor de gimanziu, care are o pondere de 25 la sută în calculul mediei de admitere.
„Elevul va fi redistribuit în clasa a IX-a în funcţie de media rezultată după notarea cu 1 a lucrărilor de la Limba română şi de la matematică”, a mai spus Amarandei.
Scandalul a pornit după ce elevul, cu media generală în gimnaziu 7,96, a luat nota 10 la proba de Limba română a Evaluării Naţionale şi nota 8,25 la Matematică. Media de admitere rezultată a fost 8,83, elevul fiind admis la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, secţia Ştiinţe Sociale.
Iniţial au fost suspiciuni cu privire la înlocuirea tezei de la limba română cu o lucrare perfectă, de 10, dar procurorii DNA Suceava au stabilit că nici teza de la Matematică nu aparţine elevului Ioan Ştefan Lungu. Lucrările elevilor suceveni au fost corectate în judeţul Botoşani. Procurorii DNA încearcă acum să stabilească unde și cum au fost înlocuite lucrările.

Nota 1 pe lucrările de la evaluarea națională pentru fiul primarului din Salcea, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava