Nouă locuinţe din comuna Fundu Moldovei au fost inundate în urma ploilor abundente din cursul zilei de luni. Prefectura Suceava a informat astăzi dimineaţă că în urma în judeţ au fost înregistrate precipitaţii însemnate care s-au manifestat pe parcursul nopţii, averse ce au ajuns la 20-30 l/mp. Precipitaţiile căzute au determinat scurgeri importante de pe versanţi şi creşteri bruşte a nivelului apelor râurilor şi pâraielor din zona de munte a judeţului Suceava.
Astfel, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate au fost afectate patru localităţi, respectiv Dârmoxa din oraşul Broşteni, Valea Putnei din comuna Pojorîta, Fundu Moldovei şi Ortoaia din comuna Dorna Arini.
La un bilanţ efectuat în această dimineaţă apele au inundat nouă locuinţe, din care 3 în Fundu Moldovei şi şase în Pojorîta, 21 de anexe gospodăreşti, curţi şi grădini (din care 6 în Pojorîta, 4 în Broşteni, 11 în Fundu Moldovei). De asemenea şapte podeţe au fost avariate, iar un autoturism a fost inundat în comuna Fundu Moldovei.
“Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile afectate, împreună cu echipajele ISU au intervenit pentru diminuarea pagubelor, asigurându-se funcţionalitatea infrastructurii judeţene”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii.
Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, s-a aflat în această dimineaţă în localităţile afectate, împreună cu ISU Suceava şi primarii, fiind dispuse măsuri pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor şi evaluarea pagubelor înregistrate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava