În şedinţa deliberativului judeţean de marţi, 19 iulie, a fost aprobată noua organigramă a Consiliului Judeţean Suceava, propusă de preşedintele PNL al instituţiei, Gheorghe Flutur, cu 21 de voturi la 15 şi va intra în vigoare începând cu data de 25 august. Voturile pentru le-au aparţinut consilierilor PNL, iar voturile împotrivă aleşilor PSD. Noua organigramă conţine în total 217 posturi din care 23 de conducere (unul fiind contractual), 186 de execuţie (55 fiind contractuale), 3 de demnitate publică, 4 posturi de consilier la cabinetul preşedintelui şi un post de administrator public. Numărul posturilor de la nivelul aparatului de specialitate s-a redus cu 8 funcţii contractuale, toate de la Biroul Salvamont. Au fost desfiinţate 4 funcţii de director executiv, una de director, una de director adjunct, una de şef de serviciu şi una de şef de birou.

Serviciul diasporă şi parteneriate externe, noutate în organigrama Consiliului Judeţean

Direcţiile desfiinţate şi anume economică, juridică, patrimoniu şi finanţări externe au fost transformate în servicii. Direcţia generală de organizare, resurse umane şi achiziţii publice se transformă în Direcţia organizare iar Serviciul de achiziţii publice şi contracte a devenit o entitate distinctă în subordinea directă a preşedintelui Consiliului Judeţean. Direcţia managementul proiectelor s-a reorganizat în Serviciul proiecte din fonduri eropene şi Serviciul diasporă şi parteneriate externe, ultimul fiind noutate în organigrama Consiliului Judeţean. «Dorim să dăm mai multă greutate şi instituţional relaţiei cu diaspora », a motivat Flutur. El a subliniat că noua organigramă este rezultatul unei evaluări şi a unei analize atente atât a posturilor cât şi a competenţelor fiecărei entităţi organizatorice. « Noua structrură organizatorică propusă porneşte de la premisa redistribuirii juducioase a atribuţiilor specifice, redimensionarea unor activităţi precum şi crearea unor structuri noi, pe domenii prioritare ale administraţiei publice locale în scopul aplicării eficiente a principiilor managementului modern, concomitent cu minimizarea cheltuielilor de personal», a explicat Gheorghe Flutur.

Social democraţii cred că noua organigramă «va dilua forma de reprezentare a Consiliului Judeţean în relaţia cu alte instituţii »

Social democraţii din Consiliul Judeţean nu au fost prea încântaţi de noua organigramă propusă de şeful administraţiei judeţene. În intervenţia sa Alexandru Rădulescu şi-a exprimat scepticismul visavis de eficienţa actului administrativ în urma aprobării organigramei. « Eficienţa actului administrativ nu va spori prin aprobarea acestei organigrame. Nu aţi explicat clar cum se întăresc anumite servicii. Noi considerăm că prin această nouă organigramă profesional sunt lezate câteva persoane care au avut performanţe deosebite în calitate de director dar e problema dumneavoatră este strategia dumneavoastră în relaţia cu personalul din subordine. Dar categoric vreau să vă mai spun că din punct de vedere al reprezentării această organigramă va dilua forma de reprezentare a Consiliului Judeţean în relaţia cu alte instituţii, cu alte Consiliui Judeţene sau chiar primării. Una este să ai o reprezentare egală la nivel de director alta e să ai o reprezentare a judeţului Suceava la nivel de şef de birou sau şef de serviciu. Cred că interesele judeţului Suceava vor fi afectate cu astfel de reprezentare », a declarat Rădulescu.

Flutur : « Am gândit o organigramă eficientă pentru a pune pe toată lumea la treabă »

Preşedintele Gheorghe Flutur, a ţinut să-l contrazică pe consilierul social democrat şi a dat garanţii că organigrama aprobată este una eficientă care va pune pe toată lumea la treabă. «Ne propunem efcienţă în acest mandat. M-am uitat în urmă în august 2012 conducerea de atunci a desfiinţat toate direcţiile şi le-a transformat în servicii. Atunci creştea numprul de personal de la 169 la 206 în aparatul Consiliului Judeţean. Nu vreau să comentez mai mult dar e bine să spunem adevărul. Vă asigur că nu vorbim aici de oameni ci de posturi. Cei care îşi vor face treaba pot să stea liniştiţi şi sunt convins că majoritatea îşi va face treaba. Nu am venit să înlocuiesc pe cineva cu altcineva ci să propunem un program al nostru cu nişte priorităţi şi să eficientizăm structurile. De aceea aş vrea să aveţi toată garanţia noastră că am gândit o organigramă eficientă pentru a pune pe toată lumea la treabă. Am avut situaţii când i-am întrebat ce au făcut în ultimele două luni şi nu au putut să-mi umple o pagină dar vă asigur că nu-I dăm afară dar îi vom ajuta să muncească. Şi noi muncim foarte mult şi le transmit şi salariaţilor că o să le umplem la maximum fişa postului pentru a răspunde aşteptărilor populaţiei”, a conchis Flutur.

Noua organigramă a Consiliului Judeţean Suceava va intra în vigoare din data de 25 august, 2.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava