MOPAN Suceava

Secretarul comunei Frătăuţii Noi, Marinică Sofroni, a fost numit vineri, prin ordin al prefectului judeţului Suceava, Constantin Harasim, în funcţia publică de conducere de secretar al municipiului Rădăuţi. Prefectul Constantin Harasim a precizat că numirea s-a făcut după ce în Monitorul Oficial, din data de 28 mai 2015 a fost publicată Ordonanţa de urgenţă nr. 14 pentru completarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi pentru modificarea art.39 alin. 72 din Legea nr.273/2006 privind finanţele publice locale.

Într-un comunicat de presă al Prefecturii se precizează că prin Ordinul Prefectului judeţului Suceava nr. 190/29.05.2015 domnul Sofroni Marinică, secretarul comunei Frătăuţii Noi, Judeţul Suceava a fost numit prin detaşare, în funcţia publică de conducere de secretar al municipiului Rădăuţi, Judeţul Suceava, până la ocuparea acestei funcţii publice de conducere prin concurs, organizat în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni.

„Având în vedere caracterul obiectiv, în sensul că această rezolvare nu depinde de voinţa prefectului, care este constrâns să reacţioneze prompt şi, luând în considerare că situaţia existentă la nivelul Primăriei municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava constituie un caz de excepţie, a cărui reglementare nu putea fi amânată, impunându-se adoptarea unor măsuri imediate, numirea domnului Sofroni Marinică, secretarul comunei Frătăuţii Noi, judeţul Suceava, prin detaşare în funcţia publică de conducere de secretar al municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, până la ocuparea acestei funcţii publice de conducere prin concurs, organizat în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni s-a dispus din mai multe considerent”, se explică în comunicatul Prefecturii.

Primul dintre acestea ar fi acela că deşi prin adresa nr. 6704/29.05.2015 a Primăriei municipiului Rădăuţi s-a comunicat la solicitarea instituţiei noastre, lista persoanelor care îndeplinesc condiţiile pentru a exercita această funcţie publică de conducere în condiţiile art. art.89 alin.1-2 şi art. 92 din Legea 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, problemele existente la nivelul municipiului Rădăuţi impun numirea urgentă a unei persoane din afara Primăriei municipiului Rădăuţi, care îndeplineşte condiţiile legale, în cazul aplicării prevederilor art.89 alin. 2 şi art. 92 din Legea 188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, republicat, cu modificările şi completările ulterioare era necesar avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publice, fapt ce ar fi condus la întârzierea emiterii ordinului.

Al doilea considerent luat în calcul de Prefectură este acela că secretarul comunei Frătăuţii Noi, Marinică Sofronie, este membru în Comisia de disciplină pentru analizarea şi propunerea modului de soluţionare a sesizării privitoare la faptele secretarilor unităţilor administrative sesizate ca abateri disciplinare, fiind ales în această funcţie prin vot, de secretarii localităţilor din din judeţul Suceava.

Instalarea în funcţia publică de conducere de secretar va avea loc sâmbătă, 30 mai 2015, orele 10.00 la sediul Primăriei Rădăuţi, în prezenţa prefectului judeţului Suceava şi a cadrelor de conducere din primărie.

Noul secretar al Primăriei Rădăuţi va fi instalat sâmbătă, 30 mai, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava