Concert pascal
MOPAN Suceava

Noul sezon al Diviziei Naționale de Seniori la Rugby (DNS), al doilea eșalon valoric al acestui sport în România ar putea avea o singură serie și va debuta la începutul lunii aprilie. Chiar dacă nu există încă un program oficial, din ce se știe până acum este posibil ca acest campionat să aibă 9 echipe, care ar urma să joace în sistem tur-retur, opt meciuri în primăvară și opt în toamnă. Două dintre participante sunt reprezentantele județului Suceava, CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului. Ar fi vorba de un număr de 16 partide, după un an 2020 în care s-a jucat foarte puțin rugby, din cauza pandemiei de Covid.

Echipele locale au propus o variantă cu împărțire zonală, însă se pare că Federația Română de Rugby și majoritatea echipelor ar dori ca toate formațiile să joace într-o singură serie. Aceasta este se pare varianta care va fi adoptată. În program apare și nou înființata formație din Alba Iulia.

Echipele sucevene au de făcut multe deplasări lungi, la Năvodari, Petroșani, Alba Iulia sau Arad.

Există încă nelămuriri cu privire la cum se va putea juca, adică dacă va fi nevoie de teste PCR pentru testarea Covid ori doar de teste rapide. Prima variantă este costisitoare pentru rugby, un sport cu loturi de 30 de jucători sau peste, și cu bugete reduse, cu atât mai mult pentru un număr atât de mare de meciuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava