Concert pascal
MOPAN Suceava

Noul spital din municipiul Fălticeni ar putea fi inaugurat anul viitor când se sărbătorește Centenarul Marii Uniri. Anunțul a fost făcut de primarul Gheorghe Cătălin Coman, care a declarat că lucrările se desfășoară într-un ritm corespunzător cel mai probabil urmând să se solicite suplimentarea fondurilor. Coman a arătat că din cele 15 milioane de lei alocate în 2017 până acum s-au cheltuit aproximativ 11 milioane de lei restul de 4 milioane urmând a fi cheltuite până la finele acestei luni.

„Constructorul lucrează cu minim 100 de oameni pe șantierul spitalului, și sunt secții care se termină până la sfârșitul acestui an. Din discuțiile pe care le avem săptămânal cu reprezentanții firmei care realizează lucrările, cu proiectantul și dirigintele de șantier, până la finalul acestui luni se va deconta toată suma rămasă pentru anul acesta”, a declarat Coman. În aceste condiții, a spus primarul, se va solicita Ministerului Sănătății încă 5 milioane de lei, existând garanții că acești bani vor putea fi cheltuiți până la sfârșitul acestui an. „Am discutat deja la Ministerul Sănătății, împreună cu managerul spitalului, și dacă vom cheltui integral suma deja alocată există posibilitatea să solicităm o altă sumă, iar în limita resurselor existente să primim banii tot anul acesta. Se lucrează doar la interior și există șanse să putem chletui banii”, a menționat primarul de Fălticeni.

Nouă milioane de lei necesare pentru dătările nemedicale la noul spital

Pentru 2018, a spus Coman, ar mai fi nevoie de o altă sumă de 5 milioane de lei pentru finalizarea tuturor lucrărilor la noul spital municipal. El a adăugat că în paralel au fost făcute demersuri pentru alocarea fondurilor necesare pentru dotările nemedicale, valoarea acestora fiind de circa 9 milioane de lei. Edilul fălticenean a subliniat că pentru noul spital există deja o parte din aparatura medicală necesară, aceasta fiind achiziționată cu fonduri de la bugetul local și de la Ministerul Sănătății. „În ultimii patru ani s-au achiziționat din fonduri de la Ministerul Sănătății și de la bugetul local aparatură medicală în valoare de aproximativ șase milioane de lei, care este utilizată în spitalul actual și care va fi mutată în noua unitate spitalicească. Numai anul acesta am asigurat de la bugetul local o sumă de 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală, respectiv un aparat cu raze Roentgen, două mese de operație, una pentru maternitate și una pentru spitalul mare, precum și altă aparatură”, a arătat Coman. După darea în folosință a noului spital, cel vechi va fi demolat, spațiul respectiv urmând a fi reamenajat, cu o parcare și un parc, după modelul de la Spitalul Județean ”Sf, Ioan cel Nou” din Suceava. ”Primăria Fălticeni dispune de întreaga sumă de bani necesară pentru demolarea vechiului spital și amenajarea parcării și a parcului”, a mai spus Cătălin Coman.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava