Concert pascal
MOPAN Suceava

Lucrările la noul terminal al Aeroportului Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava, o investiție de aproape 3,3 milioane de euro făcută pe banii Consiliului Județean, se apropie de final. Prezent pe șantierul lucrărilor, șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a arătat că suprafaţa construită a aerogării se va extinde cu circa 1.400 de metri pătraţi. El a menționat că elementul de noutate îl reprezintă amenajarea în terminalul nou a unui spațiu de 365 de metri pătrați pentru plecări externe cu condiţii civilizate ”pentru că noi pregătim extinderea numărului de curse şi de destinaţii”. ”Avem de asemenea, circa 1.000 de metri pătraţi la sosiri internaţionale. Se intră pe la parter, cu lifturi speciale sau pe scări se urcă la etaj de unde se iau în mod civilizat bagajele, un spaţiu de triaj al bagajelor şi apoi o sală mare de sosiri. Acolo se vor face şi verificările şi documentele de identitate ale pasagerilor. Extrem de important este că fluidizăm traficul sosirilor mai ales că avem destule curse care sunt la ore apropiate. Şi atunci prioritar a fost descongestionarea şi scurtarea timpilor de aşteptare şi a formalităţilor pentru pasageri”, a explicat Flutur.

Tot ca noutate președintele CJ a amintit și de modernizarea și extinderea unui spațiu pentru plecări interne la parterul vechii aerogări. ”O noutate pe care vreau să o mai subliniez, pentru plecări interne. Modernizăm, extindem un spaţiu de 108 metri pătraţi de la parterul aerogării vechi şi în felul acesta creşte şi capacitatea zonei pentru plecări interne. Cu 108 metri pătraţi. Sosirile interne rămân clasic unde au fost şi până acum iar zona terminalului vechi va fi tot o zonă de plecări internaţionale. Practic aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava se extinde cu zone amenajate pentru plecări şi sosiri internaţionale mai numeroase. Ne pregătim pentru deschiderea spre lume şi mai puternic a aeroportului de la Suceava”, a adăugat Flutur.

Ambele terminale vor avea o capacitate de 650.000 de pasageri anual

El a subliniat că prin toate aceste investiții ”curajoase care practic fac un pas uriaş spre confort şi civilizaţi” Suceava se pregăteşte pentru a putea procesa circa 300 de pasageri pe oră. ”Practic dublăm capacitatea aeroportului de la Suceava în ceea ce înseamnă proceysarea documentelor de transport. Amândouă terminale vor avea capacitate undeva la 650.000 de pasageri anual”, a punctat Gheorghe Flutur. El a precizat că investițiiel la aerport vor continua. ”Dorim să continuăm investiţiile aici. Extinderea parcărilor din aeroport şi două drumuri de acces noi, unul care să vină de la Burdujeni spre parcul industrial Bucovina la Aeroportul Ştefan cel Mare şi unul de la Dumbrăveni. Și sunt bucuros să constat că prinde contur noul terminal. Este o investiţie curajoasă care practic face un pas uriaş spre confort şi civilizaţie pentru cei care doresc să zboare de pe aeroportul Ştefan cel Mare Suceava”, a declarat Gheorghe Flutur.

Noul terminal aproape de final. Flutur: ”Practic dublăm capacitatea aeroportului”, 7.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava