MOPAN Suceava

Personal medical infectat, pacienți infectați, oameni izolați în casele lor, economie la pământ, angajați disponibilizați, antreprenori îngrijorați, bugetari speriați, școli și instituții închise. E o luptă continuă, pe toate fronturile, să facem față și să depășim cu bine coșmarul acesta. La fel ca în toată țara, la fel ca în toată Europa, la fel ca în toată lumea…și la Suceava, însă la noi ceva mai mult. Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România. Suntem cu atât mai speriați, cu atât mai vulnerabili, trebuie să luptăm cu atât mai mult, avem nevoie de orice ajutor ni se poate oferi.

În situația dată, este revoltător cum unele “minți luminate”, persoane publice, care ar trebui să lase deoparte acum strategiile politice și să încerce să ajute comunitatea suceveană, să pună umărul pentru stabilizarea situației, lansează, în loc de asta, solicitări abominabile către Guvern.

Dan Barna, președintele USR, împreună cu alți parlamentari USR, solicită Guvernului să ia măsuri în cel mai scurt timp pentru transformarea Sucevei într-un exemplu de ‘așa nu’! Soluția pe care o propune dumnealui, incredibil de egoistă și de crudă, este izolarea municipiului Suceava și a județului Suceava.

Asta înseamnă ca toate drumurile către județ să fie închise, iar transportul public să fie oprit. Oamenii sanătoși și bolnavi, deopotrivă, să fie blocați în interiorul orașului, fără cale de ieșire. Nimeni nu intră, nimeni nu iese. Practic, carantinarea în masă, izolarea unui oraș înseamnă ca orașul respectiv să fie lăsat “să ardă”, boala continuă să se transmită, iar orașul, județul să fie sacrificat pentru a scăpa restul țării. Poate că asta a fost o soluție pentru orașul Wuhan din China, dar acolo era vorba despre un oraș de 11 mil. de locuitori, nu de un oraș de 100.000 locuitori cum este Suceava, situațiile sunt incomparabile.

Înca odată, USR-ul își arată mentalitatea de partid totalitar.

O condamnare la moarte a Sucevei vă doriți, dl. Barna, dl. Bulai? Vă propun un lucru, domnilor parlamentari USR: mutați-vă împreună cu familiile voastre în Suceava și apoi solicitați Guvernului închiderea orașului și a județului!

Mă întreb dacă băieții ăștia destepți din USR au stat de vorbă și cu organizația USR din Suceava și au luat decizia de a propune izolarea orașului împreună…Oare și Teodora Munteanu, candidatul USR la primăria Sucevei, este de acord cu închiderea orașului sau poate dumneaei a fost cu ideea? Oare și Dan Nichiforel, candidatul USR la presedinția Consiliului Județean, este de acord cu închiderea județului sau poate dumnealui a fost cu ideea? Rog conducerea filialei USR Suceava să-și spună punctul de vedere vizavi de ceea ce-și dorește conducerea centrală a USR cu privire la mun. Suceava și județul Suceava.

Îi rog pe suceveni să urmarească documentarul “Epidemia de Coronavirus Wuhan 2019” (https://youtu.be/g4o3-yOY5dM) să vadă ce înseamnă un oraș izolat și dacă își doresc așa ceva.

Stop! Se ajunge prea departe!

Dacă puteți și vreți, ajutați-ne! Dacă nu, lăsați-ne în pace! Dar nu ne sacrificați!

Știm, din experiețele trecute, că Suceava și nordul țării în general nu se regăsesc pe lista de priorități a Guvernului, din niciun punct de vedere. Se știa că aici sunt cei mai multi români întorși din diaspora, cu preponderență din Italia, aeroportul din Suceava avea cele mai multe curse spre Italia, dar guvernanții au privit din nou cu indiferență spre Moldova, spre Suceava, așa cum o fac din 1990 încoace.

Trebuia gândit strategic, organizat, oferit sprijin pentru a putea preveni situația asta. Am fost lăsați de izbeliște și acum se arată cu degetul înspre noi.

Suntem români cu toții. Același lucru se putea întâmpla oriunde, în orice județ și spital din țară, în condiții similare. Este adevărat că situația a scăpat de sub control la un moment dat, am fost depășiți. Dar rezolvarea problemei nu este nici pe departe carantinarea orașului, respectiv a județului, și nici transformarea spitalului județean în spital COVID-19. Știu că, în acest moment, Prefectura, SJU și DSP depun eforturi pentru ca acest lucru să nu se întample. Încet, cu răbdare și nădejde, uniți, trecem și peste asta. Oamenii au înțeles că trebuie să rămână în casele lor pentru a limita răspândirea virusului. Ne-au oferit ajutorul lor medici și personal medical din Iași. Trebuie aduse materialele de protecție necesare, testăm personalul medical, izolații, carantinații din acest focar întâi, nu din București. Problema se poate limita și apoi rezolva luând toate măsurile necesare de organizare, prevenție, depistare și tratare a bolii. Nu sacrificăm Suceava!

 

Marian ANDRONACHE,

viceprimar PMP al mun. Suceava       

Andronache: Nu sacrificați Suceava! Izolarea Sucevei nu este soluția!, 7.9 out of 10 based on 13 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.9/10 (13 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava