Concert pascal
MOPAN Suceava

La Suceava începe efectuarea plăților pentru șomajul tehnic, dar deocamdată nu au venit toți banii. Plățile se fac pentru a doua jumătate a lunii trecute. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, șefa Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, Mirela Adomnicăi, a declarat că AJOFM a procesat pentru martie documentele comunicate de către angajatori pentru 14.000 de șomeri tehnici și că suma alocată județului Suceava pentru plata lor este de 5 milioane de lei, fiind cu 2,5 milioane mai mică decît s-a solicitat. Ea a precizat că diferența va fi dată după rectificarea bugetară de astăzi.

Șefa AJOFM a mai spus că cele 5 milioane au fost virate astăzi băncilor unde angajatorii au deschise conturile. Mirela Adomnicăi a subliniat că, la ora actuală, la nivelul județului nostru sînt 24.000 de contracte de muncă suspendate pentru șomaj tehnic, iar cea mai afectată este industria ospitalității HORECA, dar prin perspectiva numărului de angajatori și nu neapărat a numărului de salariați.

Ea a mai spus: „Avem în schimb firme cu număr mare de salariați, de peste 400, care au ales această variantă a șomajului tehnic în zona confecțiilor de încălțăminte, în zona de producție. Acolo avem angajatorii mari. Dar cei mai mulți, cu număr mai mic de angajați sînt în zona de turism”. Șefa AJOFM Suceava a arătat că este nevoie de ajutorul Guvernului pentru reactivarea contractelor suspendate pe durata stării de urgență, pentru a nu se ajunge în situația încetării raporturilor de muncă și ca cei 24.000 de oameni să devină șomeri clasici și să fie nevoiți să-și caute alte joburi.

Nu toți sucevenii care au intrat în șomaj tehnic își vor putea primi banii până de Paște. Județului Suceava i s-au repartizat cu 2,5 milioane de lei mai puțin, 5.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava