MOPAN Suceava

Comunicat:

La începutul lunii octombrie, un grup de profesori de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea”, Pașcani (profesor Anicolaesei Alexandra şi profesor Elefteriu Crina – Aurelia – coordonatori Eco-Școala și Patrula-Eco dar și profesor Vatavu AdrianaMagdalena – coordonator Patrula-Eco) au participat la Seminarul Național Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător, ediția a XVII – a, seminar organizat de către Centrul Carpato – Danubian de Geoecologie, la Hotel Novotel, București.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate realizările școlilor în programele mondiale coordonate de CCDG (Eco-Școala, Tineri reporteri pentru mediul înconjurător, Să învățăm despre pădure) și proiectele naționale Patrula Eco şi Eco Fotografia anului. Tot în cadrul seminarului, au fost acordate diplomele și certificatele de participare la programe, precum și premiile la concursurile naționale de educație pentru mediu. Școlile evaluate în acest an au primit Steagul verde, iar cele reevaluate Trofeul Eco-Schools.

Tema acestui an a fost Educație pentru un stil de viață sănătos. Obiectivele programelor Eco-Școală constau în educația adulților prin copii, dezvoltarea conștiinței ecologice, manifestări responsabile în ambianță cu ecosistemele naturale, dezvoltarea unui mediu sustenabil şi implicarea activă pentru că avem nevoie de acțiune.

În Proiectul Național Patrula Eco, școala noastră a obținut Locul III pe țară – Patrula ,,Unirea în acțiune” și Premiul special pentru cea mai complexă agendă, (realizată de către eleva Băiceanu Mihaela-Tiberica, din clasa a XII – a B, specializarea științe ale naturii, coordonator profesor Vatavu Adriana – Magdalena), pentru implicare și activități de excepție în identificarea problemelor de mediu din comunitatea locală, în anul școlar 2014-2015. Premiile au constat în diplome, trofeul Patrula-Eco, o imprimantă și materiale informative.

În cadrul Proiectului Național Eco-Fotografia anului 2015, ediția a VII – a, la categoria Elevi, elevul Nicu Milian a obținut Mențiune, pentru performanțele în desfășurarea activităților ecologice, fiind coordonat de către profesorul Elefteriu Crina – Aurelia. De asemenea, în cadrul Proiectului Eco – Fotografia anului 2015, Colegiul Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea”, Paşcani  a primit premiul special, având în concurs un număr de peste 100 de fotografii pe diferite teme ecologice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava