MOPAN Suceava
Galerie foto31 poze în acest set

Primăria și Consiliul Local Șcheia au sărbătorit în această săptămână familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, în număr de 35. Față de alți ani evenimentul din acest an s-a desfășurat în condiții speciale ținând cont de restricțiile existente și de măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului. ”Nunta de aur” s-a desfășurat ca în povești. Adică a ținut trei zile. Pe parcursul a trei zile primarul Vasile Andriciuc, în calitate de nănaș,  însoțit de reprezentanți ai Consiliului Local și ai aparatului din Primărie a trecut pe la fiecare dintre cei 35 de miri și le-a oferit câte o icoană, o sticlă de șampanie, un buchet de flori și un tort.

”Datorită faptului că suntem într-o situație mai deosebită din punct de vedere medical iar persoanele care sunt cele mai vulnerabile sunt bătrânii am decis ca cele 40 de cupluri de aur să fie sărbătorite la ele acasă. Astfel, timp de trei zile eu împreună cu reprezentanți ai CL și din Primărie ne-am deplasat la domiciul acestora și le-am urat multă sănătate, o bătrânețe ușoară, trai bun iar pentru noi rămân un simbol al continuității, un simbol la familiei, un simbol al gospadarului. Sincer să fiu mirii au rămas foarte impreisonați și cu o mulțumire sufletească  care nu se poate exprima în cuvinte ceea ce arată încă o dată că oamenii trebuie să fie respectați, că trebuie să vorbim frumos despre ei, despre ralizările lor atunci când sunt în viață nu când îi ducem pe ultimul drum”, a declarat Andriciuc.

Cele 35 de cupluri de aur au 78 de copii, 110 nepoți și 9 strănepoți. Cel mai vîrstnic cuplu este Aurel Dancu de 74 de ani și Maria Vieru de 78 de ani. Cel mai tânăr cuplu este Octavian Ciorbă de 74 de ani și Eufrosina Ghidec de 66 de ani care este și cea mai tânără mireasă. Cea mai numeroasă familie este Vasile Poroch și Sofronia Bucșă cu 4 copii, 9 nepoți și un strănepot. Din 2006 și până în prezent în comuna Șcheia au fost sărbătorite 406 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

”Nuntă de aur” ca în povești la Șcheia. A ținut trei zile și trei nopți. Nașul Vasile Andriciuc s-a ocupat de organizare, 8.2 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava