Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto79 poze în acest set

Mare nuntă mare în comuna Șcheia. Și nu una oarecare ci o ”nuntă de aur”. Mirii, nu mai puțin de 19 familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Nașii, primarul Vasile Andriciuc care i-a avut alături de viceprimarul Cristinel Burac și membrii Consiliului Local. Sărbătorirea ”cuplurilor de aur” a început la frumoasa Mănăstire ”Sf.Ilie” acolo unde un sobor de preoți a oficiat o slujbă de mulțumire pentru cele 19 familii. La finalul slujbei ”cuplurile de aur” au primit în dar câte o icoană cu Sf.Ilie. De remarcat că multe dintre familii au venit îmbrăcate în frumoase costume tradiționale. Masa și dansul au avut loc la un restaurant din Șcheia acolo unde primarul și viceprimarul i-au așteptat pe miri cu câte un trandafir roșu, o sticlă de șampanie și o diplomă de excelență.

”Sunt oamenii care au demonstrat pe parcursul vieții că cu palmele, cu munca, cu mintea au ajuns să fie o etalon pentru tinerii din ziua de astăzi”

Vasile Andriciuc a ținut să precizeze că cele 19 familii sărbătorite au 30 de copii, 53 de nepoți și un strănepot. Cea mai tânără mireasă este născută în anul 1955 iar cel mai tânăr mire în 1952. Până acum, a spus primarul, au fost desfășurate 17 ediții ale ”nunții de aur” fiind sărbătorite în total 425 de cupluri care au 1.013 copii, 1.727 de nepoți și 289 de strănepoți. ”Statistica asta ne arată cât de sănătoasă este comuna Șcheia. Cuvintele sunt de prisos. Faptele și-au spus cuvântul. Cuvintele părinților au fost atât de înălțătoare pentru mulțumirea pe care o adresăm Lui Dumnezeu încât pe mine mă face să fiu și supus și devotat comunității Șcheia. Nu întâmplător ținem să sărbătorim pe oamenii din comună care au împlinit 50 de ani de căsătorie pentru că ei suint garantul existenței noastre. Sunt oamenii care au demonstrat pe parcursul vieții că cu palmele, cu munca, cu mintea au ajuns să fie o etalon pentru tinerii din ziua de astăzi. Cu asemenea oameni trebuie să ne mândrim, oameni care împreună au muncit,  s-au realizat și adus pe lume copii care la rândul lor le calcă pe urme. Vă felicit, vă doresc sănătate,  o bătrânețe frumoasă, ușoară să fiți binecuvântați de Dumnezeu iar noi cei mai tineri să vorbim despre acești oameni frumos cât încă sunt în viață pentru că datorită lor suntem noi. Mulțumesc pentru modul exemplar în care ați clădit temelia acestei comune”, a  fost mesajul emoționat al primarului Vasile Andriciuc care a mulțumit Consiliului Local pentru că a aprobat hotărârea prin care să fie sărbătorite ”cuplurile de aur”.

”Nuntă de aur” la Șcheia. Primarul Andriciuc a nășit 19 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie la Mănăstirea Sf. Ilie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava