Concert pascal
MOPAN Suceava

Primăria municipiului Suceava va încheia un parteneriat cu Asociația ”Glas Bucovinean” din comuna Șcheia pentru organizarea ”Festivalului Plăcintelor”. Manifestarea va avea loc la Cetatea de Scaun a Sucevei și se va desfășura în perioada 4-6 noiembrie. Festivalul va cuprinde un concurs culinar „Plăcinte ca-n  Bucovina”  și  un  spectacol folcloric „La placinte inainte!”. Contributi a Municipiului Suceava la aceasta asociere constă in alocarea sumei de 25.000 lei. Festivalul  reunește  bucatari  și  producători   din  judetul   Suceava,  cu  o  diversitate  de plăcinte preparate atât după retete din bucătăria traditionala, cât și după  rețete din bucătăria modernă, dorindu-se o îmbinare armonioasă a tradiționalu lui cu modernul și a  trecutului  cu prezentul.

”Necesitatea realizăii acestui proiect se datoreaza dorinți de promovare a turismului gastronomic și a valori lor tradiționale romaneși.  Toti vizitatorii, fie ca sunt sau nu pasionați ai turismului gastronomic, vor putea face un exercitiu de imaginatie, o intoarcere in timp in casa bunicilor, unde gaseau placinte rumenite aburind pe vatră. Scopul proiectului il reprezintă păstrarea vie a specificului zonei, cu tradițiile și obiceiurile din Bucovina (portul popular, datini, gastronomie)  și  folosirea  acestora  ca instrumente in promovarea regională.

Obiectivul principal al acestui proiect il constituie promovarea și valorificarea produselor autentice realizate dupii rețete vechi, promovarea regiunii și atragerea turiștilor.

Toti cei prezenti, pe langa faptul ca vor putea degusta din placintele delicioase, vor avea parte   și de un regal al muzicii populare, într-un spectacol răvășitor de cantec  și dor”, transmit organizatorii.

O asociație din Șcheia vine să-i distreze pe locuitorii municipiului Suceava. Primăria Suceava o sprijină cu 25.000 de lei pentru a organiza ”Festivalul Plăcintelor”, 1.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.3/10 (3 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava