Concert pascal
MOPAN Suceava

În după amiaza zilei de vineri, o femeie de 79 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că a fost înşelată de persoane necunoscute, cu suma de 4.000 lei şi 500 euro, sub pretextul că nepotul său ar fi provocat un accident de circulaţie.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în acea zi, în jurul orelor 11.00, bătrâna a fost sunată pe telefonul fix de acasă de o persoană care s-a prezentat ca fiind nepotul său şi care, plângând, i-a adus la cunoştinţă că a provocat un accident de circulaţie, lovind o femeie pe trecerea de pietoni, după care, un alt bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocatul nepotului  i-a solicitat femeii suma de 4.000 lei, pentru operaţia victimei.

În jurul orei 12.00, persoana vătămată s-a întâlnit în zona unui oficiu poștal din localitate cu un bărbat necunoscut, căruia i-a înmânat suma de 4.000 lei. La scurt timp, victima a fost din nou contactată pe telefonul fix de cei doi care i-au mai solicitat încă 4.000 lei și întrucât nu mai avea bani, partea vătămată s-a împrumutat de la o vecină cu suma de 500 euro, pe care a înmânat-o aceluiaşi bărbat. După puţin timp, fiind vizitată de vecina care i-a împrumutat suma de 500 euro, bătrâna şi-a dat seama că a fost victima unei înşelăciuni.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Într-un comunicat de presă, poliţiştii suceveni îi sfătuiesc pe suceveni să respecte următoarele recomandări:

– verificaţi  orice  informaţie  prin  care  vi  se solicită  telefonic  să  trimiteţi bani prin terţi/mandat postal/ virament bancar unor rude, despre care vi se spune o poveste,  de  obicei  impresionantă ;  sesizaţi  cea  mai apropiată unitate de poliţie, cereţi sfatul unui poliţist sau apelaţi la telefonul de urgenţă 112;

– nu   oferiţi  niciun  fel  de  date  cu   character  personal  prin  intermediul convorbirilor telefonice;

– nu trimiteţi coduri de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice;

– nu   daţi  crezare  veştilor  prin  care aţi fost anunţaţi că sunteţi “fericiţii” câştigători ai unor concursuri ;
– nu achitaţi niciodată în avans sume de bani pentru ridicarea unor premii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava