Concert pascal
MOPAN Suceava

Activitate din viitorul depozit ecologic de deşeuri de pe Mestecăniş va fi transmisă live cu ajutorul unei camere web care va fi montată în această locaţie. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat că după finalizarea investiţiei şi desemnarea operatorului sistemului de deşeuri din judeţ, institiuţia pe care o conduce va amplasa această cameră web astfel încât cetăţenii să vadă exact ceea ce se întâmplă în această locaţie şi să sesizeze eventualele nereguli. „Am luat această decizie pentru ca toţi cei care vor să vadă ce se întâmplă acolo. Şi toţi cei care au de remarcat ceva să o facă public. Iar populaţia să vadă singuri ce se întâmplă acolo, să aibă încredere, şi dacă există ceva de reclamat să o facă la instituţiile abilitate”, a spus Nechifor la Gura Humorului, în prezenţa ministrului fondurilor europene, Marius Nica.

Acesta a fost prezent sâmbătă la Gura Humorului unde a inaugurat noua staţie de epurare şi a vizitat lucrările de închidere şi ecologizare a fostei gropi de gunoi a oraşului. La rândul său, Marius Nica a precizat că ştie că amplasarea unui depozit de deşeuri pe Mestecăniş a creat numeroase controverse, însă a amintit că această investiţie a obţinut în anul 2009 toate avizele necesare pentru a fi realizată, inclusiv acceptul Comisiei Europene. „Dincolo de orice discuţii proiectul trebuie finalizat. Altfel ar trebui să dăm toţi banii înapoi, iar investiţia să fie realizată în altă parte. Evident, în orice localitate dacă te-ai duce şi ai întreba populaţia din zona respectivă dacă vrea amplasarea unui depozit de deşeuri, cu siguranţă ar fi un răspuns negativ. Însă trebuie spus că astfel de investiţii sunt obligatorii a se realiza”, a precizat ministrul fondurilor europene.

Marius Nica a subliniat însă că pentru depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş va fi nevoie de un management riguros al activităţii, pentru a se evita imaginea negativă dată de amplasarea lui în această locaţie cu potenţial turistic. „ Tot judeţul are potenţial turistic, dar poţi să manageriezi o zonă în care se realizează o astfel de investiţie, care nu creează o plăcere foarte mare pentru populaţie, cu un management în care o monitorizare strictă poate evita anumite derapaje. Şi în aşa fel zona să rămână şi cu potenţial turistic”, a spus Marius Nica. El a adăugat că prin transmiterea live a imaginilor au activitatea din acest depozit de deşeuri cetăţenii vor putea să aibă încredere şi să vadă că tot ce se întâmplă în această locaţie respectă normativele în domeniu.

O cameră web va transmite live întreaga activitate din depozitul de deşeuri de pe Mestecăniş, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava