MOPAN Suceava

O enoriașă umblată pe la biserici a constatat cu îngrijorare că ferecătura de argint a icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Sucevița a fost înlăturată. Ea s-a adresat arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, de la care vrea să afle un răspuns avizat.

”Ferecătura icoanei Maicii Domnului de la Sucevița, fiind de dată recentă – secolul al XX-lea – periclita starea de conservare a stratului pictural al icoanei prin crearea unui climat necorespunzător. Din acest motiv, comisia de restauratori, formată din stavrofora Mihaela Cozmei, stareţa mănăstirii, Cornelia Bordaşiu, restaurator pictură tempera, Bogdan Ungureanu, expert restaurator pictură tempera, Gelu Ţiculeanu, expert restaurator lemn, Ana Dobjanschi, expert artă medievală românească, monahia Veronica Prichici, muzeograf, drd. Petru Palamar, fotograf, a hotărât, la 14 martie 2020, ca îmbrăcămintea icoanei să fie înlăturată, urmând să fie păstrată în depozitul muzeului mănăstirii”, a răspuns IPS Calinic.

O enoriașă îngrijorată că ferecătura de argint a icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Sucevița a fost înlăturată, 3.3 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/10 (8 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava