Concert pascal
MOPAN Suceava

O femeie din Cornu Luncii care a împlinit vârsta de 100 de ani, Paraschiva Boboc, a primit titlul de „Cetăţean de onoare” al acestei comune. La aniversarea unui secol de viaţă, alături de bătrână au fost membrii familiei, precum şi primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, acesta oferindu-i şi un premiu de 1.000 de lei.

Nascuta la data de 9 februarie 1914, Paraschiva Boboc este al treilea copil al familiei Gheorghe si Elena Negura, din satul Sinca. Bătrâna a absolvit 4 clase primare iar dupa moartea tatalui sau, a renunţat la studii, familia neavand cu cine lucra pamantul. Se casatoreste la 21 de ani cu Boboc Alecu, împreună cu care a avut doi fii, care raman impreuna cu mama lor timp de opt ani, perioada in care tatal lor a fost in razboi si apoi prizonier in Ucraina.

„Dupa cum a spus ea insasi, secretele longevitatii sale sunt modul de viata sanatos constand intr-o alimentatie sanatoasa, precum si un fel de a privi viata la modul cel mai optimist posibil. Dar, cea mai importantă dintre toate, cea din care se nasc celelalte, este, de fapt, asa cum marturiseste matusa Paraschiva, componenta interioară, „pacea”. Dacă oamenii ar avea inima liniştită şi ar sta mereu într-o stare de pace interioară, ar putea trăi şi un secol, spunea ea”, a spus în cuvântul său primarul comunei Cornu Luncii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava