MOPAN Suceava

O femeie din oraşul Gura Humorului a rămas fără 4.000 de lei după ce a fost înşelată de către o persoană care s-a dat drept fiul ei. Femeia, T. Ludmila, de 58 ani, a sesizat fapta la poliţie, iar în urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că în cursul zilei de joi, în jurul orei 14:15, femeia a fost contactată telefonic de un bărbat necunoscut care s-a recomandat a fi fiul ei și care i-a spus că a avut un accident rutier, în urma căruia a fost transportat la spital și are un aparat la gât.

Bărbatul i-a mai spus că a dat cu mașina peste un copil și pentru ca familia acestuia să-și retragă plângerea trebuie să-i dea 4.000 lei. Motivând că nu prea poate vorbi, tânărul care s-a recomandat a fi fiul ei i-a solicitat să vorbească cu un avocat aflat lângă el.

Continuând cu același scenariu, presupusul avocat i-a întărit convingerea că trebuie să trimită suma de 4.000 lei pentru ca fiul ei să nu aibă probleme. În acest context, T. Ludmila a trimis prin curierat suma de 4.000 lei.

După trimiterea banilor, presupusul avocat i-a spus persoanei vătămate că a murit copilul accidentat de fiul ei, astfel că va trebui să mai trimită suma de 6.000 lei pe același nume.

Între timp, persoana vătămată a luat legătura cu fiul ei, care i-a spus că este bine și că nu a avut nici un accident, iar ea și-a dat seama că a fost înșelată și nu a mai trimis suma de 6.000 lei.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

„Poliţiştii reamintesc cetăţenilor să manifeste maximă responsabilitate când sunt subiecţii unor astfel de abordări, să fie reticenţi şi să nu dea curs unor astfel de cereri. În cazul în care întâlnesc astfel de situaţii, cetăţenii sunt rugaţi să le semnaleze de îndată poliţiei prin apelarea SNAU 112.

Reamintim cetăţenilor că plata unor sume de bani către părţile vătămate în cazul săvârşirii unor infracţiuni nu exonerează de răspundere penală pe autorul de infracţiune, astfel de practici fiind doar metode de înşelare a persoanelor şi de realizare a unor venituri injuste”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava