Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 04-10.11.2020 lucrătorii Biroului Combaterea Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava, împreună cu inginerii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un control la societăţi comerciale de pe raza judeţului Suceava pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care la una dintre societăţi au constatat faptul că, administratorul nu a respectat obligativitatea verificării codurilor unice prin interogarea aplicației S.U.M.A.L. în momentul intrării materialului lemnos la punctul de lucru, nu a respectat modul de operare al avizelor de însoțire în aplicația S.U.M.A.L.,, nu a înscris în ordine cronologică avizele în registrul de intrări-ieșiri a masei lemnoase, nu a respectat normele privind modul de completare al avizelor de însoțire, nu a respectat tehnologia de exploatare, nu a cojit corespunzător un număr de 20 de cioate şi nu a îndeplinit condițiile de reprimire și de curățare al parchetului, motiv pentru care societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu 10 amenzi în cuantum de 42.000 lei potrivit Legii nr. 171/2010.

De asemenea poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,, tăiere fără drept de arbori” și ,, furt de arbori”, ce va fi soluţionat procedural.

De asemenea la cea de-a doua societate comercială controlată poliţiştii au constatat că nu au fost respectate traseele de scos apropiat a materialului lemnos din parchet, nu au fost cojite corespunzător cioatele, nu au fost înscrise în ordine cronologică avizele în registrul de intrări-ieșiri a masei lemnoase, nu au fost respectate normele privind modul de completare al avizelor de însoțire, nu a fost respectată obligativitatea verificării codurilor unice prin interogarea aplicației S.U.M.A.L. în momentul intrării materialului lemnos la punctul de lucru şi nu a fost respectat modul de operare al avizelor de însoțire în aplicația S.U.M.A.L, motiv pentru care s-au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 28.000 lei potrivit Legii nr. 171/2010.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava