MOPAN Suceava

Militarii Gărzilor de Intervenție Solca și Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Botoșana, Comănești, Arbore, Cajvana și Cacica au intervenit în noaptea de luni spre marți cu opt autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, din localitatea Botoșana.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit și la anexele gospodărești, cu pericol de propagare la vecinătăți. Într-un comunicat al ISU Suceava se arată că dezvoltarea și propagarea flăcărilor a fost favorizată de observarea și anunțarea târzie a incendiului, dar și de construcțiile majoritare din lemn.
În incendiu au ars acoperișul locuinței pe aproximativ 170 mp, depozitul de furaje și adăpostul de animale, corp comun, pe aproximativ 150 mp, bucătăria de vară pe 60 mp, circa 4 tone de fân, 20 metri cubi lemn de foc și alte bunuri din gospodărie (casnice, utilaje agricole etc.). De asemenea, s-au degradat pereții portanți și tavanul casei. În incendiu au murit două vaci, trei viței și 16 porci.
Potrivit ISU Suceava, flăcările au izbucnit la bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric, neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat gospodăria învecinată, cu bunurile aferente. Incendiul a fost stins după aproape șase ore de la anunțare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava