MOPAN Suceava

Coaliția de guvernare PNL-USR PLUS-UDMR și-a impus oamenii în fruntea celor două Camere ale Parlamentului. Liderul liberal, Ludovic Orban, a câștigat președinția Cemerei Deputaților în fața contracandidatului său, Alfred Simonis de la PSD. Orban a adunat 179 de voturi față de 110 ale lui Simonis. Ședința a fost una tensionată și s-a întins pînă târziu în noapte. Spectacolul a fost oferit de noii intrați în Parlament, deputații AUR. Deputatul de Botoșani, Lucian Feodorov, în vârstă de 78 de ani care conducea plenul a refuzat la un moment dat să mai continue ședința acuzând oboseala. După mai multe altercații verbale conducerea ședinței a fost preluată de Ibrahim Hussein, deputat al minorităților naționale, care a dus-o la bun sfârșit în timp ce parlamentarii AUR au părăsit plenul.

Deputații au ales și noul Birou Permanent: Vicepreședinți: Alexandru Rafila – PSD; Marius Budăi – PSD; Laurențiu Leoreanu – PNL; Cristina Prună – USR;

Secretari: Daniel Suciu – PSD; Cristian Buican – PNL; Oana Morariu – USR; Ovidiu Ganț – minorități naționale;

Chestori: Alexandra Presură – PSD; George Tuță – PNL; Antonio Andrusceac – AUR; Sereș Deneș – UDMR;

La Senat lucrurile au fost ceva mai așezate. USR-ista Anca Dragu a câștigat șefia Cemerei superioare a Parlamentului în fața PSD-istului Lucian Romașcanu obținând 75 de voturi la 51. Anca Dragu, fost ministru de Finanțe, este prima femeie care va ocupa funcția de președinte al Senatului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava