MOPAN Suceava

Sucevenii au la dispoziţie o nouă metodă de a-şi petrece timpul liber. De curând, în cartierul Burdujeni, pe strada Bujorilor (vis-a-vis de Orizont Plaza) a fost deschis Escape Room Suceava. Acesta este un joc de aventură și de evadare, real, unde vii alături de prieteni sau familie și intrați într-o cameră cu enigme, lacăte și diverse jocuri ce îți pun IQ-ul la încercare. Dacă într-o oră veți reuși să dezlegați toate misterele, veți reuși să evadați! Cei care au dezvoltat jocul promit că participanţii vor avea parte de ceva inedit şi nou, dar şi de o experienţă unică și de neuitat.
Escape Room este singurul joc real unde se pun pe primul loc calități ca: inteligenta, spirit de observație, creativitate si lucrul in echipa. Organizatorii îi provoacă pe suceveni să vină la Escape Room Suceava, iar dacă reuşesc să evadeze până în 40 de minute, urmatoarea camera o vor primi gratis.

Rezervările pentru a participa la acest joc se fac pe site-ul www.escaperoomsuceava.ro . Pentru cei care fac o rezervare pentru orele 11-13-15 (luni-vineri) ESCAPE ROOM SUCEAVA oferă urmatoarea camera. De asemenea, firmele care fac contract cu ESCAPE ROOM SUCEAVA pentru distractia personalului primesc o reducere de 10%. Studentii si elevii (peste 16 ani) care vin cu carnetul de student sau elev primesc o reducere de 20%.

Pentru a reuși sa „evadați” în timp de 60 de minute e nevoie, pe lângă spirit de observație, ingeniozitate și creativitate, de un alt ingredient cheie: cooperarea intre participanți si spirit de echipa.
Jocul a fost gândit in asa fel încât sa fie foarte greu de rezolvat de unul singur. Membrii echipei vor trebui sa rezolve o serie de provocări, succesive sau simultane, contracronometru, care implica diferite abilitați: de la ureche muzicala, dexteritate, viziune spatiala, talent la numere și la puzzle-uri matematice.
O buna organizare a echipei este succesul pentru a reuși sa evadați la timp. Va asiguram ca va fi o experienta unica.

De precizat că nu este obligatoriu sa ieșiți in timp de 60 de minute. Dacă nu reușiți sa ieșiți la timp, după 60 de minute jocul se oprește si vi se va deschide ușa. Atractia jocului consta în divertisment, provocarea în sine și nu neapărat in reușita de a ieși. Faptul ca jocul este greu face ca satisfacția în cazul unei evadări la timp sa fie cu atât mai mare.

„Escape Room” initial a fost un joc virtual, dar a fost transpus in realitate in anul 2006 in Hong Kong si incepand din acel moment numarul fanilor acestui tip de joc a crescut semnificativ in tari precum S.U.A., Taiwan, China și Japonia.

În Statele Unite ale Americii primul joc „escape room” a fost creat în Silicon Valley in anul 2006, la scurt timp după inaugurarea din Hong Kong, de către un grup de programatori ce s-au inspirat din celebrele romane polițiste ale Agathei Christie.

Prima cameră „escape room” din S.U.A a fost denumită „The Mouse Trap” fiind cea mai renumită cameră, nu doar longevității acesteia, dar și faptului că doar 23 de persoane au reușit să evadeze în toată istoria ei. Astfel labirintul creat de către programatorii din Silicon Valley este cea mai grea cameră „escape room” din care se poate evada de când a fost transpus în realitate acest joc. „The Mouse Trap” din Silicon Valley a ajuns un punct de atracție important pentru turiștii pasionați de enigme.

În anul 2008 japonezul Takao Kato a transformat jocul „escape room” într-o adevărată afacere de succes în Japonia. În 2008 peste 200.000 de persoane s-au jucat în camerele companiei SCRAP (compania lui Takao Kato). După marele succes din Japonia, jocul „escape room” s-a extins rapid în China, Taiwan și Singapore, iar în 2012 conceptul a ajuns și în Europa, prima cameră deschizandu-se la Londra prin maghiarii de la Hungarian Parapark.

Prin camerele „escape room” de la Suceava evadarea depinde doar de participant şi echipa lui. La Escape Room Suceava sunt disponibile trei camere pline de mistere ce așteaptă să fie descoperite.

Escape Room se mai găsește în România la București, Cluj, Brașov şi Iași.

 

O nouă distracţie în Suceava: jocul de aventură şi evadare Escape Room, 8.1 out of 10 based on 10 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.1/10 (10 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava