Concert pascal
MOPAN Suceava

În cadrul Laboratorului de Medicină Nucleară al Spitalului Județean de Urgență <Sf. Ioan cel Nou> Suceava este accesibilă o nouă investigație modernă: scintigrafia cu bifosfonați. Purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Dan Teodorovici a transmis că scintigrafia cu bifosfonați este o metodă non-invazivă, cuprinsă în algoritmul de screening și diagnosticare al amiloidozei cu transtiretină.

Într-un comunicat al Spitalului de la Suceava se arată: „Recent, în Laboratorul de Medicină Nucleară, în cadrul Centrului de diagnosticare și tratament al amiloidozei coordonat de medicul primar neurolog Daniela Neagu împreună cu medicul primar cardiolog Ramona Rusu, a fost investigat un caz de amiloidoză ereditară prin scintigrafie cu bifosfonat. Fixarea radiofarmaceuticului în aria de proiecție cardiacă similară fixării costale sau peste fixarea costală este diagnostic pentru acest tip de patologie. Pentru reducerea rezultatelor scintigrafice fals pozitive, se poate efectua suplimentar achiziție SPECT/CT. Astfel se diferențiază dacă fixarea este la nivel miocardic, circulant sau extracardiac”. Din colectivul Laboratorului de Medicină Nucleară mai fac parte medicul primar Medicină Nucleară Mihai Guțu, medicul specialist Medicină Nucleară Mihaela Guțu, și asistenții principali Ramona Florea, Loredana Murariu și Florentina Iletchi.

În comunicatul spitalului se subliniază: „Amiloidoza este o boală sistemică rară. Amiloidoza ereditară, care afectează de obicei sistemul nervos, inima și rinichii, apare cel mai des atunci cînd ficatul secretă o proteină anormală numită transtiretină. Este o boală progresivă, debilitantă și în ultimă instanță fatală. Tratamentul specific este costisitor și pentru a putea fi administrat și totodată decontat de Casa Națională de Sănătate este necesară parcurgerea unor etape de diagnostic, printre care este inclusă și scintigrafia cu bifosfonați sau tetrofosmin”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava