Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Spitalului Județean ”Sf.Ioan cel Nou” Suceava anunță că în data de 23 martie a avut loc o noua premiera în secția de ortopedie , care a constat în protezarea partiala a unei porțiuni a genunchiului unei paciente de 48 de ani, aceasta suferind dureri importante și imposibilitatea efectuarii activitatilor zilnice de aproximativ 2 ani. Echipa operatorie a fost formata din dr. Voinea Rares, dr. Grămada Marius și dr. Puha Ciprian sub coordonarea medicului șef de secție dr. Bandac Razvan. Artroplastia partiala de genunchi ofera posibilitatea mentinerii compartimentelor sanatoase ale genunchiului și implica mult mai puține riscuri pre și postoperatorii decât artroplastia totala a genunchiului. Recuperarea medicala după astfel de intervenție este rapidă, iar pacientul nu resimte prezenta protezei datorită faptului ca ligamentele sunt prezervate.

Dr. Voinea Rares: „Acest tip de intervenție se practica numai în câteva clinici din țara, motiv pentru care decizia de efectuare este luata după evaluarea riguroasa a pacientului, cu luarea în considerare a particularitatilor fiecarui pacient ( artroza este prezenta doar în partea interna a genunchiului, structura ligamentara este functionala, pacientul nu prezinta artrita inflamatorie). Avantajele majore ale acestui tip de intervenție sunt: părțile sanatoase ale genunchiului sunt conservate, recuperare rapidă și durata scurta a spitalizarii, amanarea momentului protezarii totale, riscuri mici de infecție, interventia este minim invaziva, mișcările de flexie-extensie ale genunchiului sunt naturale, stresul mecanic la nivelul protezei este redus.” Interventia a fost un real succes, programul recuperator de kinetoterapie s-a iniat precoce, ceea ce a permis pacientei reluarea mersului cu sprijin din a treia zi postoperator.

Manager Dr. Calancea Alexandru : „ În Spitalul Judetean de Urgența avem toate conditiile necesare pentru efectuarea interventiilor complexe în toate specialitatile. Vom investi cât se poate de mult în perfectionarea cadrelor medicale precum și în dotarea spitalului cu cea mai performanta aparatura, pentru a oferi un act medical la standardele prezentului, tuturor pacientilor care apeleaza la serviciile noastre.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava