Concert pascal
MOPAN Suceava

Clădirea veche de peste 100 de ani în care funcţionează Muzeul de Istorie Suceava va intra într-un proces de renovare şi extindere, care ar urma să fie încheiat pînă la jumătatea anului 2015. Valoarea proiectului cu fonduri europene este de 60 de milioane de lei. Consiliul Judeţean Suceava va contribui cu 300.000 de lei. Preşedintele PSD al Consiliului, Cătălin Nechifor, a spus că actele privind demararea lucrărilor vor fi semnate în septembrie, însă, pentru operativitate, s-a primit o derogare care permite achiziţionarea de materiale încă de pe-acum. Anual, Muzeul de Istorie este vizitat de 32.000 de persoane, iar conform proiectului european, după finalizarea lucrărilor, numărul vizitatorilor ar trebui să crească cu 6%.

El a arătat că în cadrul proiectului vor fi realizate lucrări la accesul în clădirea muzeului, inclusiv înclouirea actualei scări monumentale din holul principal al clădirii. De asemenea, vor fi montate lifturi, vor fi recompartimentate spaţiile, iar birourile angajaţilor vor fi mutate de la parter în mansarde.Cătălin Nechifor a mai explicat că tot în cadrul proiectului vor fi realizate şi lucrări de amploare pentru reabilitarea şi modernizarea spaţiilor expoziţionale, vor fi înlocuite uşile şi ferestrele, şi va fi consolidat planşeul care despare parterul de primul etaj al clădirii.

Cătălin Nechifor nu a vrut să spună momentan unde se vor muta personalul şi exponatele Muzeului pe timpul lucrărilor, mărginindu-se să declare că sînt luate în calcul trei imobile.

O parte din expoziţiile Muzeului de Istorie şi Sala Tronului vor fi mutate în alte locaţii, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava