MOPAN Suceava

Militarii Gărzii de Intervenţie Gura Humorului şi ai Detaşamentelor de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, Suceava şi Fălticeni, au intervenit cu 5 autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o pensiune din Voroneţ. Incendiul a fost anunţat la ora 00:34 şi a fost stins după aproape şapte ore.


La sosirea pompierilor ardea clădirea, formată din parter şi un etaj, construită din lemn, cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la casa de locuit a proprietarului şi la gospodăriile din imediata vecinătate.
În pensiune erau cazaţi 18 tineri, dar în momentul izbucnirii incendiului aceştia se aflau afară şi urmăreau un foc de artificii din apropiere.

Pompierii au localizat flăcările şi au salvat majoritatea bunurilor pe care tinerii le aveau în camere, deşi incendiul se manifesta deosebit de violent, din cauza materialului lemnos din care era realizată construcţia. „De asemenea, salvatorii au evacuat şi două butelii din bucătăria cuprinsă de foc, care puteau exploda şi produce pagube importante şi chiar pierderi de vieţi omeneşti.


Misiunea salvatorilor a fost deosebit de grea din cauza suprafeţei mari cuprinsă de flăcări şi s-a desfăşurat în condiţii de ger, cu temperaturi scăzute până la -14 grade Celsius”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.


În incendiu au ars în întregime încăperea centralei termice, bucătăria şi sala de mese, pe o suprafaţă însumată de aproximativ 100 de metri pătraţi. Au mai ars acoperişul clădirii pe 300 de metri pătraţi, patru camere de locuit, o baie şi o debara de la etaj precum etc.. De asemenea, s-au degradat spaţiile de cazare de la parter, instalaţiile electrice şi sanitare şi centrala termică.


Incendiul a fost lichidat la ora 7:00, iar cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic generat de coşul de fum neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul construcţiei, casa de locuit a proprietarului şi clădirile învecinate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava