La Eco – Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia, în perioada 13 – 17 noiembrie 2017, s-a desfăşurat un concurs de aranjamente florale în stil Ikebana, o idee ingenioasă de a atrage elevii spre natură cu ajutorul florilor, idee care a aparţinut organizatorilor, ec. Iuliana Buzuleac și prof. Sarmiza Luca. Acest concurs se desfășoară anual, din anul 2010, în patru ediţii specifice fiecărui anotimp. În acest an aranjamentele pot fi admirate și de către profesorii pentru învățământul primar, oaspeți ai cercului pedagogic ce va avea loc în data de 16 noimbrie 2017, la școala noastră.


Datorită materialelor utilizate, aranjamentele create de cei 30 de elevi participanți, i-au surprins în mod plăcut pe membrii juriului format din angajaţi ai Primăriei Șcheia, respectiv domnul primar Vasile Andriciuc, contabil Raluca Pîțu, Bogdan Mamciuc și Dana Iencean. Astfel, aranjamentele Ikebana au fost realizate atât din deşeuri de hârtie, flori uscate, crengi și frunze din curtea şcolii şi din grădinile proprii, dar și din flori specifice sezonului.


La realizarea concursului și păstrarea tradiției Școlii de Ikebana de la Șcheia, au participat și următorii profesori: Ioana Bahrincean, Ioana Petrescu, Georgeta Nistor, Mirela Pintescu, Claudia Vornicu, Alina Lăzăreanu, Lucia Iosub, Adrian Cerlincă, Georgiana Moraru, Rodica Băițan, Oana Curea, Luminița Tonolla, Florin Cojghiceanu.

Ca organizatori ai acestui concurs trebuie să menţionăm eforturile întregii școli pentru a păstra tradiția, foarte iubită de elevii noștri care, generație după generație, doresc să studieze principiile Ikebana: armonia, simplitatea, tehnica, simbolul culorilor și aplicarea principiilor de bază ale acestei tehnici.


Nu avem pretenția că știm totul despre această tehnică, dar ne dorim să putem organiza, sezon de sezon, un nou concurs cu premii și diplome, ne dorim să stimulăm la elevii noștri dragostea pentru natură, pentru flori și simțul estetic.


Câştigătorii din acest sezon, cei care și-au însușit tehnica Ikebana și au pus suflet în realizarea unui tablou viu, au fost: Gheorghe Delia – cl. a VIII – a, Roșu Andrei – cl. a VII – a, Mărginean Gabriel – clasa a VII – a, Bîrgheaua Narcisa – cl. a VII – a și Ciubotariu Samuel – cl. a VIII – a.

Ec. Iuliana Buzuleac – Școala Gimnazială ”Dimitrie Pacurariu” Șcheia

O școală de tradiție – Școala de Ikebana de la Șcheia, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava