MOPAN Suceava

O suceveancă în vârstă de 62 de ani, Verginia A., a fost înşelată cu o sumă de peste 1.500 de euro, bani plătiţi pentru a ridica un premiu fictiv de 3.000 de euro. În după amiaza zilei de vineri, femeia a sesizat la poliţie faptul că în ziua de marţi, 21 febcruarie a.c., a fost sunată de o persoană care a înşelat-o cu suma de 5.000 de lei şi 400 de euro.

În urma verificărilor efectuate de poliţie s-a stabilit că femeia este abonată la o companie de telefonie mobilă, iar în cursul zilei de marţi a fost sunată de o persoană care s-a prezentat ca fiind angajat al acestei societăţi. Persoana respectivă a anunţat-o că a fost desemnată câştigătoarea unui premiu de fidelitate, în valoare de 3000 Euro. Ulterior, pentru ai câştiga încrederea, Verginia A. a mai fost apelată și de pe alte numere, iar persoanele cu care a discutat au asigurat-o că este câştigătoarea premiului. Sub pretextul achitării unor comisioane, persoanele respective au determinat-o să cumpere cartele telefonice în valoare de 5.000 lei şi să le comunice codurile de reîncărcare.

A doua zi, femeia a fost convinsă să trimită şi o sumă de 400 Euro, printr-un  serviciu de specialitate, fiind asigurată că în perioada următoare va intra în posesia premiului. După ce a trimis şi banii, femeia nu a mai primit nici un telefon de la cei care au anunţat-o că este câştigătoarea premiului de 3.000 de euro. De asemenea, femeia nu a mai putut apela numerele telefonice de pe care a fost contactată, motiv pentru care a apelat firma de telefonie, ocazie cu care suceveanca şi-a dat seama că a fost înşelată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „înşelăciune”, cercetările fiind continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava în vederea identificării autorilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava