Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi că în acest an s-a reușit modernizarea a 37 tronsoane de drumuri județene însumând 177 de kilometri apreciind că 2019 a fost un an bun din acest punct de vedere. El a arătat că fondurile alocate provin din trei categorii de surse de finanțare. ”S-au realizat obiective de investiții și s-au executat lucrări de reparații asfaltice și întrețineri curente din fondurile Consiliului Județean Suceava, din fonduri europene și lucrări cu finanțare PNDL”, a precizat Flutur. ”S-au realizat covoare asfaltice pe 28 tronsoane, însumând 115 km. Aș aminti câteva: Panaci, Breaza, Stulpicani, Gălănești, Mălini, Straja, Brodina. Avem 5 drumuri modernizate – 27,1 km – prin lucrări de investiții, la Stulpicani, Gemenea, Slătioara, Pleșa și Solonețu Nou.
Cu finanțare prin PNDL avem lucrări la 4 drumuri – 35,4 km – la Boroaia, Slatina, Panaci-Glodu și Vulturești-Hârtop. Fac precizarea că mai sunt în așteptare, pe procedura de licitație, încă 127,4 km de drumuri, cum ar fi cele de la Coșna sau Bilca”, a adăugat șeful administrației județene.
Flutur a menționat că pentru Axa strategica Suceava – Iași, pe tronsoane care includ Suceava-Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca până la limita cu județul Iași si Suceava-Moara-Frumoasa-Liteni/Moara-Zaharești-Stroiești-Costâna până la Dărmănești, Consiliul Județean Suceava a aprobat și va suporta majorarea valorii investiției cu peste 70 milioane de lei, după ce nu s-a prezentat nimeni la licitație procedura de licitație fiind reluată deja.

”Deși Guvernul nu a fost deloc prietenos cu județul Suceava în alocarea de fonduri pentru drumuri, am reușit să reabilităm cea mai mare parte a drumurilor județene afectate”

”Astfel, de la începutul celui de-al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Suceava, au fost modernizați peste 350 km de drumuri județene, ceea ce înseamnă peste o treime din rețeaua de drumuri județene a județului Suceava. Sper să fie finalizați, fără întârzieri, și cei 127 km care sunt în procedura licitație. Pot spune că, deși Guvernul nu a fost deloc prietenos cu județul Suceava în alocarea de fonduri pentru drumuri, am reușit să reabilităm cea mai mare parte a drumurilor județene afectate. Doresc și sper ca mai departe lucrurile să nu se încâlcească în procedurile de licitație. Avem nevoie de o stabilitate legislativă pentru a nu descuraja agenții economici să vină la licitații”, a conchis Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava