Concert pascal
MOPAN Suceava

O turmă de porci mistreţi a intrat în noaptea de vineri spre sâmbătă în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, două animale ajungând şi în parcul Universităţii Ştefan cel Mare. Potrivit unui comunicat al jandarmeriei Suceava, sâmbătă, 7 decembrie a.c., în jurul orei 2:20, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava a fost primită o sesizare telefonică din partea ofițerului de serviciu de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava cu privire la faptul că un grup de porci mistreți a intrat în curtea acestei instituții. În zonă s-a deplasat un echipaj format din 4 jandarmi, care a găsit turma formată din aproxiumativ 15-20 de animale sălbatice în curtea interioară a inspectoratului de poliție. Jandarmii au făcut zgomot și au folosit lanternele, iar turma a părăsit zona îndreptându-se spre Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Suceava.

Ulterior, echipajul de jandarmi s-a deplasat în parcul din apropierea Universității “Ștefan cel Mare” Suceava, unde a identificat încă doi porci mistreți. Jandarmii au izolat zona, iar animalele au fost direcționate, de asemenea, spre stațiunea de cercetare.

Intervenția s-a finalizat în jurul orei 04.00, la aceasta participând și efective din cadrul Poliției Municipiului Suceava și Poliției Locale Suceava. „Recomandăm cetățenilor să sesizeze prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 orice situație de acest gen și să respecte indicațiile forțelor de ordine care gestionează aceste situații”, a transmis Jadarmeria Suceava.

De precizat că acest incident a fost discutat în cadrul şedinţei de astăzi a Comitetului  Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, convocată de noul prefect al judeţului, Alexandru Moldovan, imediat după instalarea lui în funcţie. În cadrul şedinţei prefectul Alexandru Moldovan a solicitat relatarea acestei intervenții de îndepărtarea turmei de porci mistreți care a intrat în zona populată a municipiului Suceava. În cuvântul său, inspectorului șef al I.J.J. Suceava, Mihai Lungu, a dat asigurări că acțiunea de îndepărtare a turmei de animale s-a făcut fără ca populația să fie pusă în pericol.

De asemena, prefectul județului a solicitat să se asigure și pe viitor o comunicare optimă și intervenții operative în situații similare.

O turmă de porci mistreţi a intrat în curtea Poliţiei Suceava şi în parcul Universităţii. Autorităţile spun că populaţia nu a fost în pericol, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava