MOPAN Suceava

Una dintre măsurile pe care consilierii locali ai PSD le va susţine în bugetul municipiului Suceava pentru acest an este reducerea cu 50% a abonamentelor pentru pensionari. Măsura a fost anunţată într-o conferinţă de presă de preşedintele organizaţiei municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Donţu, conferinţă în care acesta a prezentat obiectivele majore ale social democraţilor pentru 2014. Donţu a declarat că reducerea cu 50% a abonamentelor pentru pensionari va însemna un efort financiar din partea primăriei cuprins între 500.000 şi un milion de lei. El a subliniat că banii provin din economiile care se vor realiza cu subvenţia la energia termică şi la transportul deşeurilor menajere. Un proiect prioritar pe care aleşii PSD îl vor susţine în acest an este cel care se referă la refacerea reţelei stradale, proiect în valoare de 8 milioane de euro finanţat din fonduri europene. Donţu a ţinut să precizeze că vor fi modernizate 10 străzi, printre care George Enescu, Universităţii, Traian Vuia, Cuza Vodă şi Mărăşeşti şi vor fi construite trei poduri. Realizarea unui parc industrial în zona Termica reprezintă un alt proiect pe care consilierii PSD îl vor susţine în bugetul municipiului Suceava pe 2014. „Din punct de vedere legislativ încă din primul an de mandat am reuşit să adoptăm o lege cu facilităţi concrete pentru investitori, scutiri de impozit pe terenuri, pe clădiri, scutirea sumelor care se dau la valoare pentru autorizaţii de construire, scutirea banilor care se acordă pe certificate de urbanism. În mod evident USL are obligaţia de a duce acest proiect până la capăt. Suntem în faza realizării studiului de prefezabilitate. Am avut o discuţie cu primarul Sucevei pentru a urgenta achiziţia consultanţilor care vor realiza studiul de prefezabilitate pentru acest parc industrial”, a spus Donţu.

Refacerea reţelei stradale, parc industrial şi reabilitarea reţelelor de termoficare, printre obiectivele majore ale PSD

Un alt obiectiv major al social democraţilor enumerat de senatorul Donţu se referă la continuarea reabilitării infrastructurii de termoficare. Donţu a arătat că până acum au fost investite 25 de milioane de euro pentru diminuarea pierderilor din reţele şi că mai sunt necesare în jur de 20 de milioane de euro. Preşedintele PSD Suceava susţine că banii vor veni din trei surse, de la bugetul local, de la Guvern şi de la Uniunea Europeană şi speră ca în trei ani de zile reţelele de termoficare să fie la punct. Stoparea risipei banului public reprezintă un alt obiectiv major al social democraţilor. „În 2012 prin intervenţia USL, a preşedintelui Cătălin Nechifor, a prefectului Florin Sinescu şi a mea împreună cu primarul Ion Lungu şi cu autorităţile de mediu am rezolvat problema transportului gunoiului menajer ca acesta să nu mai fie transportat la Botoşani pentru că este prea scump. Azi am constatat că numai prin această măsură în 2012 municipiul Suceava a economisit 30 de miliarde de lei vechi iar din estimări în 2013 s-au economisit 60 de miliarde de lei vechi”, a arătat Donţu. Ovidiu Donţu a subliniat că prin voturile date de consilierii USL privind aprobarea preţului de producere a gigacaloriei la noua centrală termică de 116 lei fără TVA, primăria va face economii la plata subvenţiei de 24,6 milioane de lei. El a mai spus că aleşii PSD vor mai avea în vedere în acest an alocarea de fonduri pentru reactualizarea Planului de Urbanism General.

Obiectivele majore ale social democraţilor pentru anul 2014 în municipiul Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava