Concert pascal
MOPAN Suceava

Formația de handbal masculin CSU Suceava și-a prezentat ieri în cadrul unei conferințe de presă noile achiziții pentru sezonul competițional 2014-2015 al Ligii Naționale și a trecut în revistă problemele cu care se confruntă și obiectivele pe termen scurt și mediu. La întâlnirea cu presa au participat rectorul Universității ”Ștefan cel Mare”, Valentin Popa, managerul sportiv al echipei CSU Suceava, Petru Ghervan, antrenorul grupării sucevene, Răzvan Bernicu și bineînțeles cei 10 jucători nou veniți.

Potrivit discuțiilor avute în urmă cu ceva timp în cadrul Consiliului de Administrație al CSU Suceava s-a hotărât ca formația să evolueze în continuare în primul eșalon valoric.

”Am promis că Universitatea din Suceava va avea echipă de handbal masculin și am vrut să mățin de cuvânt. În funcție de bugetul pe care-l vom avea la dispoziție ea va fi una de mare performanță, una de ligă secundă sau una universitară. Clubul nostru este un club cu caracter public și trebuie să asigurăm în mod constant bugetul pentru acest an.

Pentru sezonul care va veni avem la dispoziție două milioane de lei, unul de la Consiliul Local și Primăria Suceava și unul de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” și Ministerul Educației. Este un buget mic în comparație cu alte formații de Ligă Națională, dar vom încerca să ne descurcăm cu el pentru că ritmicitatea asigurării bugetul și alimentarea lui constantă sunt lucrurile cele mai importante. Dacă am fi avut de exemplu 3 milioane de lei, cum am avut în alți ani, atunci altele ar fi fost pretențiile.

Pentru noi este vital să asigurăm salariile la zi și acest lucru va depinde mult de Primăria Suceava și cum am spus de constanța asigurării fondurilor. Deocamdată doar Consiliul Local și Primăria sunt alături de noi, dar pe lângă sprijinul moral așteptăm și unul finaciar din partea Consiliului Județean și al sponsorilor. Pentru a putea avea o echipă de mare performanță este nevoie de dorință din partea comunității locale și a mediului de afaceri din zona Sucevei” a declarat rectorul Universității ”Ștefan cel Mare, Valentin Popa, care a adăugat faptul că CSU Suceava va avea și în sezonul viitor și echipa a doua care va juca în Divizia A.

Gruparea CSU Suceava va avea o cu totul altă ”față” în comparație cu sezonul precedent, 10 noi jucători fiind cooptați în lot.

”La echipa noastră au venit jucători care vor să evolueze în Liga Națională și care au încredere în proiectul nostru. Nu am avut posibilitatea să aducem jucători consacrați, însă cei care au venit sunt tineri și dornici de afirmare” a spus profesorul Petru Ghervan revenit în staff-ul echipei CSU Suceava după un an de pauză.

Ultimele achiziții ale grupării sucevene sunt:

Maxim Beleaev –  22 de ani, extremă dreapta, ultima oară la Știința II Bacău

Tiberiu Popovici – 23 de ani, inter stânga, ultima oară la CSM Călărași

Marc Davidovici – 22 de ani, centru, jucător bosniac

Cristian Manea – 19 ani, portar, Minaur Baia Mare

Cătălin Costea – 19 ani, extremă stânga, campion național de juniori cu Extrem Baia Mare

Srjdan Gavrilovici – 27 de ani, extremă dreapta, Minaur Baia Mare

Iulian Alexa – 18 ani, centru, campion național de juniori cu Extrem Baia Mare

Lucian Preda – 21 de ani extremă stânga, CS Caraș Severin

Dușan Trivkovic – 21 de ani, inter dreapta, Serbia

Daniel Mijatovic – 24 de ani, extremă, Serbia

Formația CSU Suceava va găzdui în perioada 7-9 august ediția 2014 a Memorialului ”Mihai Mironiuc”. La turneu vor participa echipele Dinamo București, HC Vaslui, CSM Călărași și CSU Suceava.

”Avem un nucleu de jucători care ne-a rămas de anul trecut și alături de ei trebuie să-i asamblăm pe cei nou veniți. Sunt convins că toți cei care au venit la Suceava vor dori să demonstreze de ce sunt capabili și sunt convins că vor crește de la meci la meci. Nu avem încă omogenitatea și ritmul de joc pe care ni-l dorim, dar suntem abia la începutul perioadei de jocuri amicale” a declarat antrenorul Răzvan Bernicu.

Lotul formației CSU Suceava va cuprinde 18 jucători, parte dintre ei putând evolua și la echipa a doua. Tot în această perioadă se încearcă și a recondiționare a sălii LPS.

”Este păcat că un oraș ca Suceava nu are o sală o sală polovalentă. Universitatea Suceava a făcut un prim pas și are la dispoziție locația, dar are nevoie de parteneri pentru a realiza ce își dorește publicul iubitor de sport.

În altă ordine de idei pentru sezonul viitor se pare că biletel vor costa mai mult, circa 20 de lei, iar abonamente vor fi undeva între 250 și 300 la tribuna oficială, dar încă nu este nimic hotărât” a conchis rectorul Universității ”Ștefan cel Mare”, Valentin Popa.

Programul jocurilor la Memorialul ”Mihai Mironiuc” este următorul

Joi 7 august

Ora 17.00 – CSU Suceava – HC Vaslui

Ora 19.00 – Dinamo – CSM Călărași

Vineri 8 august

Ora 17.00 – HC Vaslui – CSM Călărași

Ora 19.00 – CSU Suceava – Dinamo

Sâmbătă 9 august

Ora 10.00 – Dinamo – HC Vaslui

Ora 12.00 – CSU Suceava – CSM Călărași

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava