Concert pascal
MOPAN Suceava

Bursa de Valori București (BVB) informează că vineri, 20 decembrie, obligațiunile corporative emise de Golden Foods Snacks (ELMAS22), care deține brandul ELMAS, au intrat la tranzacționare pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare administrat de BVB. Golden Foods Snacks face parte dintr-un grup de companii active în România și Grecia, fiind specializată în producția și ambalarea nucilor, alunelor, semințelor și fructelor uscate.

Obligațiunile au o maturitate de 3 ani și o dobândă fixă, de 9% pe an plătibilă trimestrial. Emisiunea cuprinde 47.000 de obligațiuni, cu o valoare nominală de 100 de lei, ceea ce înseamnă o valoare totală de 4,7 milioane de lei. Obligațiunile sunt garantate cu marca ”ELMAS natura ne inspiră”, care în anul 2019 devine ”ELMAS the natural choice” și care a fost evaluată la aproape 4 milioane de euro de către firma CMF Consulting.

Obligațiunile au fost vândute în cadrul unui plasament privat derulat în iunie 2019 și intermediat de BRK Financial Group (BRK).

În România, Golden Foods Snacks produce și distribuie trei tipuri de produse: semințe, alune și fructe deshidratate. Acestea sunt distribuite sub brandul ”ELMAS natura ne inspiră”, care poate fi găsit în marile rețele de retail la nivel anțional, cât și în magazinele de proximitate.

Compania Golden Foods Snacks este controlată indirect de familia Mitzaliz, prin GF Holding Limited (55,78%) și Golden Brands Limited (44,22%). Familia Mitzaliz a dezvoltat mai multe companii de-a lungul timpului pe care le-a vândut către Pepsico (1986 – Tasty Foods Greece, 2004 – Star Foods România, 2005 – Star Foods Polonia, respectiv Interstar Chim).

În 2018, Golden Foods Snacks a înregistrat o cifră de afaceri de 46,2 milioane lei (aproape 10 milioane euro), în creștere cu 18% față de anul anterior. Aproximativ 76% din cifra de afaceri a fost realizată din activitatea cu comerțul modern, în timp ce 24% din aceasta vine din comerțul tradițional și export. Pe partea de comerț tradițional, societatea lucrează cu unul dintre cei mai mari distribuitori naționali, Aquila Part Prod. Cifra de afaceri este estimată să avanseze până la 71,6 milioane lei până în anul 2022.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava