Concert pascal
MOPAN Suceava

Observatorul Astronomic din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava aniversează 30 de ani de activitate. Se întîmplă vineri, 14 decembrie 2012, începând cu ora 10.00. „În cadrul manifestării din 14 decembrie ne vom bucura de prezenţa unor invitaţi de seamă din ţară, printre care Alexandru Mironov, care va conferenţia despre Anul Marte, Marc Ulieriu şi Cătălin Beldea de la revista Ştiinţă şi Tehnică care vor conferenţia pe tema În goană după eclipsă, prezentând experienţele trăite la eclipsa de Soare din 13 noiembrie 2012, observată în Australia”, informează conducerea USV. În cadrul aniversării va fi expusă publicului o colecţie de ziare şi publicaţii în care este oglindită activitatea de educaţie astronomică la Suceava pe parcursul celor trei decenii. La eveniment sunt invitaţi să participe foştii angajaţi ai Observatorului, colaboratorii de ieri şi de azi, precum şi toţi cei pasionaţi de astronomie.

Observatorul Astronomic şi-a deschis porţile pentru publicul larg pe 4 ianuarie 1982 ca parte componentă a Muzeului Judeţean Suceava. Anual, Observatorul Astronomic este văzut de un număr de aproximativ 20000 de vizitatori. De-a lungul anilor, Observatorul Astronomic Suceava a fost vizitat de o serie de personalităţi din domeniul astronomiei şi cosmologiei din ţară şi străinătate, precum cosmonautul Dumitru Prunariu şi astronautul Charles Duke, dar şi de diverse delegaţii oficiale. În anul 1984 Observatorul din Suceava a găzduit a VIII – a conferinţă pe probleme de fizică şi evoluţia stelelor a academiilor unor foste ţări socialiste, prezidată de Ala Masevici, preşedinta Comitetului ONU în lupta pentru pace.

Începând cu anul 2008, Observatorul Astronomic a trecut în administraţia Universităţii „Ştefan cel Mare”, care păstrează rolul iniţial de educaţie astronomică la toate nivelurile, adăugând şi componenta de cercetare ştiinţifică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava