Concert pascal
MOPAN Suceava

”Occident Express”, producția în limba franceză a Teatrului Municipal ”Matei Vișniec” Suceava montat de cunoscutul regizor Alain Timár (Franța)  va fi prezent în acest an la două mari festivaluri internaționale. În perioada 7-26 iulie spectacolul se va juca la Avignon, unul din cele mai importante festivaluri de teatru din lume. Reprezentațiile vor avea loc zilnic la ora 18.45 la Théâtre des Halles condus de Alain Timár. În octombrie ”Occident Express” se va opri la Busan în Coreea de Sud, unde a fost invitat la festivalul de teatru de acolo. Busan este a doua metropolă ca mărime a Coreii de Sud după Seul și se află în partea sudică a Peninsulei Coreea. De menționat că la Avignon va fi prezentă și o a doua producție a Teatrului ”Matei Vișniec”, ”Rinocerii” de Eugen Ionesco, montată tot de Alain Timár.

„Occident Express” este unul dintre cele mai montate texte ale dramaturgului Matei Vișniec, o dramă în care Orientul şi Occidentul se întrepătrund; un text care face parte din trilogia balcanică a autorului și care continuă ideea de contopire a acestor două lumi și ne vorbește despre imensitatea abisului dintre estul şi vestul Europei, abis creat ȋntre capitalismul Occidentului şi trecutul comunist al popoarelor slave, unde, din nefericire a fost aruncată și țara noastră.

 

Regizor și scenograf, Alain Timár, este director al Théâtre des Halles din Avignon, faimosul oraș gazdă al Festivalului Internațional de Teatru, unul dintre cele mai importante și mai vizibile evenimente contemporane dedicate artelor spectacolului din lume.

Piesa „Occident Express” este de asemenea o călătorie iniţiatică în sens invers, în lumea Balcanilor (atât de departe, de necunoscută şi nu prea iubită), o radiografie lucidă a capitalismului sălbatic care a înlocuit în Est utopia comunistă. Această piesă mai este, nu în ultimul rînd, şi o reflecţie privind dificila apropiere dintre cele două Europe separate de o jumătate de secol de istorie frământată.”

Occident Express, de Matei Vișniec

Regie: Alain Timár

Scenografie și light design: Sebastian Rațiu

Asistent regie : Antonia Mihăilescu

Regie tehnică : Cătălin Rodenciuc

Distribuție: Cristina Florea, Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Butnaru

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava