MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Guvernul Orban ne-a pregătit un spectacol sinistru: a închis piețele agroalimentare acoperite. Mii de țărani și producători agricoli au fost aruncați afară, în frig, acum în prag de iarnă. Dincolo de faptul că produsele se vor altera, oamenii riscă falimentul.

După un an în care agricultura a fost unul dintre cele mai lovite sectoare ale economiei prin existența unei secete fără precedent, acum a venit vremea ca și micii producători agricoli să primească o lovitură prin închiderea piețelor agroalimentare acoperite. Stocurile de alimente create, refuzul și dezinteresul actualului guvern pentru acordarea unor forme de sprijin a acestui sector, va determina, ca și în cazul sectorului HoReCa, la creșterea numărului de șomeri.

Munca lor, de o vară, este la mila Domnului. Cine îi va despăgubi pe acești oameni? În schimb marile lanțuri de magazine, deși tot acoperite, rămân deschise.

Unde este dreptatea, oameni buni? De ce pentru unii există legi care să îi protejeze și se aplică, iar alții trebuie omorâți? Sunt discriminări care trebuie să înceteze.

Țăranul de la Milișăuți și cel de la Rădășeni trebuie să se simtă protejat, nu trebuie să stea cu teamă că mâine nu va avea loc în piață și va fi obligat să cumpere chiar el morcovul și pătrunjelul de la un supermarket, indiferent de numele acestuia.

Pro România propune sprijinirea urgentă şi strategică a pieţei locale şi a lanţurilor scurte alimentare în condiţii de siguranţă pentru sănătatea publică, inclusiv compensarea pierderilor suferite de ţărani şi micii producători afectaţi de închiderea pieţelor din spaţii închise, stabilite de comun acord prin consultarea cu asociaţiile de mici producători.

O altă măsură pe care Pro România o susține este accesul la piaţă pentru micii producători cu respectarea obligaţiilor internaţionale pentru drepturile omului în sectorul agroalimentar, dar mai ales, participarea acestora la luarea deciziilor şi dialog permanent cu autorităţile de la nivel central, astfel încât, să putem stopa luarea deciziilor care nu vin în sprijinul acestui sector economic.

Nu ne putem bate joc de românii noștri. Noi, cei de la Pro România nu vom permite să se întâmple acest lucru.

 

Octavian Ilisoi, candidat Pro România Suceava pentru Senatul României

„Publicat de SC BEST TEAM MEDIA SRL Suceava, la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008”

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava