Concert pascal
MOPAN Suceava

Octombrie este luna de informare și prevenire a cancerului mamar. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cancerul la sân este cea mai răspândită afecțiune oncologică în rândul femeilor. Depistarea în faze incipiente și demararea tratamentului adecvat cât mai repede sunt esențiale în tratarea cu succes a cancerului la sân, tocmai de aceea controlul periodic este recomandat de medicii specialiști. În România, cancerul mamar este pe primul loc atât în ce privește incidența, cu o rată de 25,2, dar și mortalitatea, cu o rată de deces de 16,7, din cauza lipsei de informare și prevenție. Cancerul poate fi vindecat dacă e depistat în stadii incipiente, astfel, dacă este diagnosticat în stadiul 0 sau 1, rata de supraviețuire este de 98%. Din păcate, în România, 80% din cazurile depistate sunt în stadiile 3 și 4, ceea ce reduce considerabil rata de supraviețuire. În Suceava, în statisticile DSP, anul trecut au erau înregistrate ca fiind diagnosticate cu această afecțiune 1417 femei. 156 erau cazuri noi. 73 de femei au murit, în 2016, din cauza cancerului mamar.
Cel mai important punct în reducerea fatalităților asociate cancerului mamar este rolul activ al femeilor în diagnosticul timpuriu al cancerului mamar. Există trei metode de sondare ce în principiu folosesc: autoexaminarea de către femei, mamografia de sondare, examinarea clinică a sânului de către medic.
Spitalul Județean de Urgență Suceava deține echipamentele necesare pentru efectuarea investigațiilor medicale anuale. Este vorba de aparatură performantă ce poate asigura un diagnostic precis. Practica screeningului mamar peste tot în lume prevede ca femeile peste 40 de ani să efectueze anual o mamografie, iar cele sub 40 de ani să efectueze ecografia de control. O mamografie poate depista o afecțiune a sânului cu 2 ani înainte ca ea să poată fi palpată.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava