MOPAN Suceava

Oferta turistică a județului Suceava va fi promovată la patru târguri internaționale din Italia, Israel, Franța și Republica Moldova. Aceasta după ce Consiliul Județean va aproba în prima ședință un proiect pentru promovarea județului la Târgul Internaţional de Turism BIT, organizat în perioada 12-14 februarie 2023 la Milano, Italia, la Târgul Internaţional de Turism IMTM, organizat în perioada 14-15 februarie 2023 la Tel Aviv, Israel, la Târgul Internaţional de Turism MAP — „Le Monde a Paris”, organizat în perioada 16-19 martie 2023 la Paris, Franţa și la Târgul Internaţional de Turism „Tourism.Leisure.Hotels”, organizat în perioada 6-9 aprilie 2023 la Chişinău, Republica Moldova.

„Promovarea potenţialului turistic al judeţului la evenimentele de profil, desfăşurate în ţară şi în străinătate, şi organizarea diverselor evenimente cu caracter turistic pe plan local, regional şi naţional au contribuit în mare măsură la creşterea numărului de turişti români și străini în zonă. Târgurile de turism sunt ocazii de evidenţiere şi de promovare a potenţialului turistic natural şi antropic al judeţului, a tradiţiilor, obiceiurilor, valorilor culturale şi obiectivelor turistice ale regiunii, fiind demersuri ce duc la îmbunătăţirea imaginii judeţului nostru pe piaţa internă şi internaţională. Iar prin participarea la aceste târguri internaţionale ne propunem consolidarea unor pieţe turistice, în vederea atragerii unui număr mai mare de turişti din Italia, Israel, Franţa şi Republica Moldova”, a precizat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. El a arătat că un atu în atragerea unui număr mai mare de turişti din Italia îl constituie numeroasele zboruri directe operate de pe Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare Suceava” către Milano, Roma, Bologna şi Veneţia. „De asemenea, având în vedere interesul turiştilor francezi pentru destinaţia turistică Bucovina, în special pentru turismul rural şi cel cultural, Franţa fiind a patra ţară emiţătoare de turişti în Bucovina, participarea la târgul de turism de la Paris are în vedere, atât menţinerea interesului pentru zona noastră în rândul turiştilor francezi, cât şi creşterea numărului de sosiri ale acestora în judeţ, cu atât mai mult cu cât, din luna ianuarie 2023, a fost introdusă cursa aeriană directă Suceava-Paris”, a mai adăugat flutur. El a spus că și Israelul prezintă o piaţă turistică cu potenţial pentru judeţul Suceava, deoarece din ce în ce mai mulţi cetăţeni israelieni îşi manifestă interesul pentru cunoşterea rădăcinilor, iar Bucovina este locul în care comunitatea evreiască a fost deosebit de puternică până în perioada celui de-al doilea Război Mondial. Președintele CJ Suceava a adăugat că și introducerea cursei aeriene directe Suceava — Tel Aviv, est un atu in atragerea unui număr mai mare de turişti din Israel.

Nu în ultimul rând, el a afirmat că Republica Moldova este una din ţările cu care România se învecinează, motiv pentru care interesul pentru oferta turistică a Bucovinei poate creşte în rândul mai multor categorii de turişti. Gheorghe Flutur a mai precizat că promovarea Judeţului Suceava în cadrul acestor evenimente se va face prin intermediul materialelor de informare şi promovare turistică realizate de Consiliul Judeţean Suceava, a ofertelor turistice propuse de operatorii economici şi de asociaţiile profesionale de turism din judeţ, precum şi prin intermediul demonstraţiilor de meşteguri tradiţionale oferite de meşterii populari şi a produselor gastronomice tradiţionale.

Oferta turistică a județului Suceava va fi promovată la patru târguri internaționale din Italia, Israel, Franța și Moldova, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava